Igor Rakočević: Kikinda ima odlične uslove za kvalitetan sportski rad

Nekadašnji reprezentativac, sada potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije Igor Rakočević posetio je Kikindu. Na prijemu kod gradonačelnika Pavle Markov razgovaralo se o sveopštim kapacitetima našeg grada po pitanju sporta.

Domaćin susreta istakao je da je Kikinda oduvek bila grad sporta, posebno košarke:

-Mislim da svi oni koji su učestvovali u izgradnji sportskih uspeha i sportske infrastrukture. Izuzetno je zadovoljstvo kada u naš grad dođu predstavnici različitih saveza, kao što je sad konkretno tu KSS. Još kada u gostima imamo proslavljene sportiste, onda je to zaista poseban događaj za svakog građanina Kikinde.

Igor Rakočević naglasio je da Srbija godinama unazad ima razvijenu mrežu za praćenje mladih sportista. Za velike uspehe neophodni su trud, rad, disciplina, ali i uslovi:

-Uverili smo se da Kikinda ima odlične kapacitete za potrebe našeg Saveza. Verujem da ćemo sledećeg leta moći da pošaljemo neku od reprezentacija da se upravo ovde sprema za predstojeće prvenstvo.

Rakočević se zahvalio gradonačelniku Markovu na gostoprimstvu. Cilj ovakvih poseta jeste animiranje dece iz manjih sredina da se bave sportom. Želja svih prisutnih jeste da u vremenu kada je sve manje mladog naraštaja niko od njih ne bude zapostavljen i da svako ima jednake uslove za razvoj svojih sportskih kapaciteta.