Iđoš dobija rekreativni centar

U nekadašnjem prodajnom objektu u Iđošu u ulici Milivoja Omorca 45 niče teretana. Mladi okupljeni u organizaciji “Zajedno za bolji Iđoš” rešeni su u nameri da urede prostor koji će moći da koriste svi meštani za rekreaciju.

 

 

 

 

 

 

 

-Objekat smo dobili na korišćenje od mesne zajednice. Želimo da ga uredimo i otvorimo mini rekreativni centar. Nadam se da ćemo uspeti u našoj nameri, a kako smo neprofitna organizacija trebale bi nam donacije – istakao je Zoran Strika, predsednik omladinske organizacije “Zajedno za bolji Iđoš”.

U Iđošu ne postoji mesto za vežbanje i okupljanje mladih i dece, a planovi koje ima oragnizacija su ambiciozni.

Nadam se da će do kraja godine objekat biti otvoren. Deca sportom mogu da se bave samo na časovim fizičkog vaspitanja, a nama je cilj da svoje slobodno vreme utroše u našem centru. U planu nam je da u zatvorenom prostoru bude teretana i fitnes centar, dok će u dvorištu biti postavljeni golovi za fudbal, koš i sto za stoni tenis – objašnjava Strika.

U uređivanje prostora učestvuje desetak meštana. Do sada je potpuno saniran krov koji je prokišnjavo i objekat je okrečen. Budući rekreativni centar imaće 150 kvadrata. Neophodno je osposobiti dve svlačionice, okrečiti, srediti podove, kupiti, strunjače i sprave.

Od mesne zajednice udruženje je dobilo 150.000 dinara, a naš sagovornik napominje da će za sredstva aplicirati na svim konkursima koji se pojave.