Ideje mladih iz Kikinde među 20 najboljih u Srbiji

Aktivnosti Kancelarije za mlade uslovljene su epidemijskom situacijom tako  da će deo planiranih sadržaja i programa sačekati bolja vremena. Ipak nedavno su tri članice Milica Bodiroža, Milica Ćirić i Nikolina Prolić     boravile su na Goču gde su predstavile projekat “Winter fest – Staro jezero” u okviru programa “Akademija preduzetništva u turizmu” koji realizuje udruženje “Srbija za mlade”. Andrea Arnuš, koordinatorka Kancelarije za mlade napominje da je njihova ideja ušla među 20 najboljih u Srbiji.

-Naše članice razradile su  ideju “Winter fest – Staro jezero” sa mentorima i sa Goča se vratile sa novim znanjem. Ideja je da se na Starom jezeru, tačnije travnjaku uz jezero, postavi staza za klizanje od sintetčkog leda. Osim toga ovaj prostor idealan je za Novogodišnji bazar, a svi posetioci imali bi priliku da uživaju u toplim napicima – objasnila je Andrea Arnuš.

 

I projekat učenika Tehničke škole takođe je bio među 20 najboljih i odnosi se na virtuelni vodič kroz Kikindu. On podrazumeva izradu sajta na kom bi bili postavljeni video snimci svih znamenitosi našeg grada.

Naša sagovornica nada se da će epidemiološka situacija dozvoliti da se sedmu godinu zaredom učenici  nadmeću u kvizu “Moja Kikinda – otkrijmo gde živimo”. Za škole su pripremljene vredne nagrade, kao i za prvoplasiranu ekipu. Planirano je da kviz počne 2. decembra, a da finale bude 9. i 10. decembra.