Humanitarna likovna kolonija u organizaciji Saveta za kulturu SNS

U dvorištu sedišta kikindskog odbora Srpske napredne stranke okupilo se petoro lokalnih slikara, u humanitarnoj misiji. Savet za kulturu ove političke organizacije upriličio je dvodnevnu likovnu koloniju, kako bi spojio lepo sa korisnim. Do kraja godine, biće organizovana i prodajna izložba stvorenih dela.

Prodajna izložba biće upriličena u Galeriji Kulturnog centra Kikinda, a do kraja godine biće odlučeno i kome će biti usmereni prihodi od prodaje slika.

-Ono što mene posebno raduje je i da se slikari raduju ovakvim druženjima i stvaranju koje doprinosi da nekom pomognemo. Mislim da je to zajednički dobar razlog da ovakvu saradnju nastavimo i da ovo postane tradicionalna jesenja likovna kolonija u Kikindi, kaže Stanislava Hrnjak ispred Saveta sa kulturu SNS.

Umetnici koji stvaraju na ovoj koloniji različitih su generacija i senzibiliteta. Ipak, ujedinila ih je ljubav prema lepom i humanost.

-Kad god se organizuje nešto humanitarnog karaktera, obavezno se odazivam, pogotovo ako je za decu. Ja sam udata u Mokrinu, a inače sam iz Kikinde. Ovo je moj grad, ako neću ovde pomoći, ne znam gde ću, ističe slikarka Milena Krstin.

Humanost je bila motiv za učešće i mladog umetnika Miloša Vujića. On je istakao da mu je zadovoljstvo što je okružen vrsnim slikarima i što može da ih pita za savet.

  

Marko Cvetičanin iz Banatskog Velikog Sela podsetio je da je u njegovom mestu nedavno održana likovna kolonija. Sada ima posebnu čast da svojim radom može nekome i da pomogne.

Dušan Kovač iz Novih Kozaraca, mesta poznatog po slikarima, takođe ističe da se uvek odaziva humanitarnim događajima.

  

-Biće mi drago ako makar malo uspem da doprinesem i pomognem onome kome je neophodno pomoći, što je potvrdila i umetnica iz Kikinde Svetlana Petrov Rackov.

Prvi korak u kulturno – humanitarnoj misiji je započet, a želja i organizatora i učesnika je da događaji poput ovog postanu stalni u našem gradu.