Humanitarna akcija na Gradskom trgu za Kalinu i Marka

Akcija „Deca za decu“ okupila je na Gradskom trgu sve lokalne ustanove i pojedince koji u svom fokusu imaju najmlađe sugrađane. Ujedinjeni, sa istim ciljem, da pomognu teško obolelim mališanima Kalini Radnović i Marku Linkinu. Pokretač akcije je Dečiji hor „Čuperak“.

-Ovo je samo jedan u nizu humanitarnih koncerta koji „Čuperak“ organizuje. Ovog puta akcija je namenjena našim najmlađim sugrađanima Marku i Kalini. Meni je posebno drago što su se uključile skoro sve institucije koje se bave radom sa decom. Na prvom mestu, tu je Kulturni centar, koji ima najviše sadržaja kada su u pitanju najmlađi. Tu su i dečiji ansambl ADZNM „Gusle“, balerine, plesačice, Dečije pozorište „Lane“, „Ninano baloni“, kokičara „Hudini“, dečiji crkveni hor i Milan Vašalić, koji je jedini od odraslih učesnika. Zaista nas je puno, a nadam se ponositi sa puno publike i skupljenog novca, naglasila je Svetlana Milić ispred hora „Čuperak“.

Svaka vrsta podrške predstavlja pravi blagoslov za porodice sa bolesnom decom.

Eržebet Radnović, baka četvorogodišnje Kaline, zahvalna je svima koji misle na njenu mezimicu i žele da joj pomognu.

Sedmogodišnji Marko Linkin trenutno je kod kuće, ali uskoro ponovo ide na hemoterapiju. Njegova mama Anamarija naglasila je koliko joj znači podrška svih sugrađana.

Podršku Kalini i Marku pružili su i lokalni umetnici i hobisti, koji su svoja dela prodavali po simboličnim cenama i sav prihod preusmerili za pomoć obolelim mališanima.

Humanitarna akcija nadmašila je lokalne okvire. Podršku Kalini i Marku dali su i učenici OŠ „Radomir Putnik“ iz Beograda, na inicijativu učiteljice Nade Radojkov, koja je rodom iz Kikinde. Njeni učenici skupili su 15.860 dinara, iz uz pisma podrške prosledili ih malim Kikinđanima.

Akciji se priključio i gimnazijski bend „Šok“. Pored ovog, oni se spremaju za još jedan humanitarni događaj.

Ovom događaju prethodila je humanitarna aukcija umetničkih slika, koja je održana u Galeriji Kulturnog centra. Prodavala su se dela nastala na likovnoj koloniji, a koja su stvarali slikari sa teritorije našeg grada.

Da bi deca ostala deca, potrebno je veoma malo. Igra, pesma, ples, a pre svega zdravlje. Nadamo se da će prikupljena sredstva doprineti tome da Kalina i Marko uskoro budu zajedno sa svojim vršnjacima i da uživaju u čarima i lepotama detinjstva.