Humani umetnici za “Čigru”

Društvo za pomoć MNRO „Čigra“ u saradnji sa slikarima iz Novih Kozaraca i Sombora će prvi put organizovati likovnu koloniju, u prelepom ombijentu dvorišta pozorišta „Lane“, koja će trajati tri dana.

Kako je objasnila predsednica društva, za pomoć MNRO “Čigra” Zagorka Novakov, u toku otvaranja kolonije zainteresovano građanstvo, kao i gosti imaće priliku i da pogledaju prezentaciju analize rada društva  i njegovih  članova.

Društvo  je svojim sredstvima  umetnicima, učesnicima kolonije obezbedilo boje i platna, a gostima i smeštaj, kao i obroke, te će kolonija imati  karakter trodnevnog, efektivnog stvaralačkog druženja.

Plakate i pozivnice je za Čigru donirao foto Sretenović, što je gest za primer u celoj akciji, koja je numanitarnog karaktera. Umetnici će imati i tu mogućnost da biraju mesto u dvorištu, gde bi mogli nesmetano da stvaraju, što predstavlja dodatni stimulans za raznovrsne ideje. Kako je naveo i poznati slikar iz Novih Kozaraca, koji je odmah prihvatio poziv „Čigre“ da bude deo humanitarne priče, Braco Azarić, najbitnija je spona između stvaralačke energije umetnika i dece, kao posmatrača. Otvaranje kolonije Humana umetnost za „Čigru“ planirana je za petak 21. aprila, u 19 sati, a prodajna izložba umetničkih dela, nastalih u okviru kolonije 26. maja u Narodnom muzeju.