„Humani paketić“ za najugroženije mališane

Vilenjaci, magija i novogodišnja čarolija došla je i do onih najugroženijih. Četvrtu godinu za redom članovi parlamenta Visoke škole strukovnih studija za obrazovanje vaspitača i srednjih škola organizuje akciju „Humani paketić“, u saradnji sa Crvenim krstom Kikinda. Organizatori su se, kao i svake godine, potrudili da prikupe što više slatkiša i slaniša za decu korisnike Narodne kuhinje u Kikindi.

Ove godine smo imali brojku od 200 dece. Sakupljali smo sredstva od firmi u Kikindi. Neko je darivao i robu. Na spisku imamo oko 20 firmi koje su stale iza ove akcije. Pored toga, PU „Dragoljub Udicki“ je kao ulaznicu za predstavu vrtića „Kolibri“ odredila slatkiše i sve sakupljene poslastice stavljene su u ove paketiće. Slatkiše su sakupljali srednjoškolci, a studenti igračke. Što se tiče novca, sakupljeno je 114.650 dinara od donacija. Sve se to pretvorilo u paketiće, kaže Darko Cvijan, predstednik Studentskog parlamenta VŠSSOV.

Onih kojima je pomoć potrebna ima mnogo. Stoga su studenti i srednjoškolci kroz saradnju sa Crvenim krstom odlučili kome da namene „humani paketić“.

Pored toga, Crveni krst je ovu akciju pomogao logistički, kako bi sva deca do deset godina bila obuhvaćena. Ipak, pohvalno je da ovu akciju organizuju studenti i srednjoškolci, koji tako pokazuju da humanost ne poznaje granice.

Cvijan je istakao da je pozitivna stvar i to što svake godine raste broj lokalnih firmi koje su priključuju akciji. Pored toga, ansambl Dečijeg pozorišta „Lane“ izvođenjem novogodišnje predstave potrudio se da dodela paketića bude još slađa.