Hronika: Uhapšeni nasilnici

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kikindi uhapsili su dvadesetdvogodišnjeg Đ. T. i devetnaestogodišnjeg Ž. F. iz okoline Kikinde i dvadesetpetogodišnjeg J. M. iz Kikinde, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo nasilničko ponašanje.

Oni se terete da su 31. marta ove godine, na ulici u Kikindi napali dve osobe, lakše ih povredili i oštetili dva putnička vozila.

Po odobrenju nadležnog tužioca, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati.

Policija je protiv Đ. T. podnela i krivičnu prijavu zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela ometanja ovlašćenog službenog lica u vršenju službene dužnosti, ugrožavanje javnog saobraćaja i falsifikovanje isprave.

On se tereti da se 24. marta ove godine, upravljajući automobilom, nije zaustavio na policijski znak i da je pokušavajući da pobegne izazvao saobraćajnu nezgodu u kojoj je saputnik zadobio lakše povrede. Takođe, registarske tablice nisu pripadale vozilu kojim je upravljao.

Policajci u Kikindi uhapsili su devetnaestogodišnjeg R. M. iz okoline Kikinde, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo teška telesna povreda.

On se tereti da je, 1. aprila ove godine, na ulici u Bašaidu, nakon svađe između više osoba, vilama zadao udarac oštećenom meštaninu i povredio ga.

Njemu je, po odobrenju nadležnog tužioca, određeno zadržavanje do 48 sati.