“Hotel Beograd”, košulja Miloša Bikovića i vez sugrađanke Smiljke Bulatović

Proslavljeni srpski glumac, Miloš Biković, u rusko srpskom filmu „Hotel Beograd“ nosi košulju sa motivima, koje je vezla sugrađanka Smiljka Bulatović. Kako je za našu tv kuću rekla, velika čast i zadovoljstvo je što na ovaj način može da se pokaže sva raskoš i lepota srpskih narodnih motiva, a njenih su ruku delo.

Saradnja Kikinđanke Smiljke Bulatović sa modnom kućom Iskon traje već duži niz godina, a prava kruna te saradnje ima svoj epilog, koji će svi zaljubljenici u sedmu umetnost imati mogućnost da pogledaju u srpsko ruskoj komediji „Hotel Beograd“.

Naime u pomenutom filmu, čija se premijera čeka s nestrpljenjem u martu i koji će imati i svoje serijsko izdanje, glavni glumac Miloš Biković nosi košulju sa motivima, koje je veštom rukom vezla sugrađanka Smiljka Bulatović:

-Košulju za film je odabrao kostimograf modne kuće „Iskon“ za koju   godinama ručno vezem motive na materijalima.

Osim tih srpskih narodnih šara, prikuplja i ornamente sa fresaka, iz starih srpskih manastira i crkava, koje je vezla baš za modnu kuću „Iskon“ . Vez i ostali ručni radovi oduvek su bili prisutni u Smiljkinoj porodici. Kako navodi, ručne radove i vez naučila je da radi od svoje bake i majke. Svoje umeće, ona uspešno prenosi i na svoje tri ćerke.

Kako objašnjava naša sagovornica, ova godina je počela vrlo uspešno i zadovoljna je mogućnošću da svoje radove „Medaljoni“ izloži u okviru postavke radova poznatog akademskog slikara i grafičara Branka Jovanovića, u Makedonskoj 4 u Beogradu.

 

Smiljka Bukatović je inače završila poljoprivredni fakultet, 24 godina je radila kao novinarka i  prvi je jedini sertifikovani majstor trukovanja u Srbiji, a sada je pet godina angažovana na radovima veza za „Iskon“. Svoje znanje, Smiljka nesebično, kroz seminara i radionice deli sa svima koji bi želeli da nauče lep zanat, ali i da afirmišu svoje kulturno nasleđe.