Hor Kulturnog centra “Attendite” apsolutni pobednik Festivala “Fonfest” u Brčkom

U Brčkom je održan je prvi međunarodni festival horova “Fonfest”. Hor Kulturnog centra Kikinda “Attendite” pod upravom prof. dr Biljane Jeremić učestvovao je na ovom festivalu i pokazao da se rad i trud višestruko isplate osvajajući dve prve nagrade i zlatne medalje u kategoriji velikih mešovitih horova (100 bodova) i kategoriji folklorne muzike (97,6 bodova), da bi na kraju bili proglašeni i za laureata i apsolutnog pobednika festivala.

Glasovno saglasje, harmonija uskladđenih glasova i programska koncepcija doveli su hor KC “Attendite” do izvođačkog maksimuma. Dirigujući u toku izvođenja programa, imala sam to zadovoljstvo da od pevača dobijem maksimum. Energija koju su slali, intonativna preciznost, muzička agogiga, karakter i izražajnost u donošenju deonica pokazala je da pevanje u horu jeste privilegija– kaže prof. dr Biljana Jeremić.

Vreme je pokazalo da je osnivanje hora i orkestra “Attendite” u okviru Kulturnog centra Kikinda bilo odličan potez naše ustanove. Pobede koje se nižu su pravi pokazatelj ovog poteza. Prof. dr Biljana Jeremić je dokazala da je zaista stručnjak za horsku muziku bez premca oblikujući grupu neznanaca u horski kolektiv kojim se ponosimo– ističe Marko Markovljev, šef ansambla “Attendite” i organizator programa Kulturnog centra.