“Holivudska scena” iz OŠ “Sveti Sava”

Prva nagrada na XVIII Festivalu školskih amaterskih pozorišta na mađarskom jeziku pripala je članovima dramske sekcije kikindske OŠ “Sveti Sava” za predstavu “Holivudska scena”. Festival školskih amaterskih pozorišta koji je organizovan XVIII put u Mužlji, ovoga puta je okupio 13 ekipa iz Vojvodine.

Dramska sekcija koja je ove godine aktivna u školi “Sveti Sava” okupila je talentovane đake osmih razreda, od kojih se većina prvi put okušala u glumi. Kako je navela nastavnica mađarskog jezika, Dulka Đenđi, učenici osmog pet su glavni akteri u predstavi:

-Možda je ovo prvi put da deca iz Kikinde dobiju prvu nagradu na ovom festivalu. Scenario i ideja je neka vrsta urbane legende, narodna priča, koju sam ja tokom svog detinjstva, tačnije u školi videla i čula.  Tražili smo nešto što ima humora u sebi, ali je kratke forme kako bi osmaci mogli da nauče, budući da su sada u toku pripreme za prijemni. Jako su se brzo snašle, a izgleda da im je gluma u krvi.

 

Festival školskih amaterskih pozorišta 18 godina organizuje Udruženje prosvetnih radnika Mađara, sa ciljem negovanja mađarske kulture I jezika. Nakon osvojenog prvog mesta na ovom festivalu, kikindski školski četverac će predstavu “Holivudska scena” 21. juna izvesti na Čoka -art festivalu.