Happy moments i Aleksandar Dujin na manifestaciji “Kikindsko leto 2019”.

HAPPY MOMENTS je naziv programa pijaniste, kompozitora i aranžera Aleksandra Dujina, kojim se predstavio kikindskoj publici, u okviru Kikindskog leta. U prijatnoj atmosferi dvorišta Kurije, publika je imala mogućnost da uživa u različitim muzičkim žanrovima, poput latino ili filmske muzike.

Koncertu francuske, latino i filmske muzike, u Dujinovim džez aranžmanima svoj pečat je dala Nevena Reljin sa kojom Dujin sarađuje već punu deceniju. Za svaku priliku, kako objašnjava ovaj poznati pijanista i kompozitor, program se prilagođava vremenu i prostoru;

-Program jeste malo drugačiji ali on podrazumeva multikulturnu edukaciju, koju ja radim punih 15 godina. Drago mi je da je Kikinda postala deo tog mog programa, kao nezaobilazno mesto. Ovaj program, koji ćemo danas predstaviti je presek svega onog što sam do sada radio sa Nevenom Reljin. Sa mnom su osim Nevene i  Petar Radmilović i Robert Sič.

Vremena se menjaju, pa sam tim i muzika nije kao što je nekada bila, tumači Dujin i dodaje da prebrz protok informacija donosi dosta tog dobrog, ali i dosta lošeg.

Aleksandar Dujin je rođen u Zrenjaninu, ali je snovnu i srednju školu završio u Novom Sadu. Studije klavira je pohađao na bečkom Konzervatorijumu. Dugogodišnji je saradnik kantautora Đorđa Balaševića, a vlasnik je džez kluba, u centru Novog Sada , u kome često održava nastupe. Kako kaže, Kikindsko leto kao manifestacija ima mesto održavanja, na kom mogu da mu pozavide i velike metropole.

Aleksandar Dujin orkestra je muzički sastav koji već punih 20 godina radi u našoj zemlji i inostranstvu. U većni svojih nastupa sa orkestrom svoj doprinos da i vokalna solistkinja džez pevačica Nevena Reljin, koja peva na portugalskom i španskom jeziku, što dodatno pojačava slikovitost kompletnog izvođenja..