Gužve na šalterima Policijske uprave

Svi građani od 1. januara moraju imati biometrijske lične karte, a poslednji rok za zamenu papirnih je 31. decembar. S obzirom na to da je do kraja godine sugrađani moraju zameniti papirne trajne lične karte, već neko vreme na šalterima Policijske uprave su velike gužve.

Radno vreme šalter sale za prijem zahteva za izdavanje ličnih karti je radnim danima od osam do 19 sati, a do 31. decembra prijem se obavlja i subotom i nedeljom od osam do 16 časova. Osim za lične karte građani čekaju i za vozačke dozvole, prijavu beba, registraciju automobila i drugih poslova.

U cilju efikasnijeg izdavanja biometrijskih dokumenata i smanjenja nepotrebnih gužvi, u šalter sali Policijske uprave u Kikindi radnim danima se od osam do 14 sati obavlja prijem zahteva za izdavanje dokumenata, zakazivanje termina za podnošenje zahteva za izdavanje biometrijskih dokumenata, kao i uručenje izrađenih dokumenata, po redosledu dolaska podnosilaca zahteva. Od 14 do 19 časova obavlja se prijem zahteva za izdavanje ličnih dokumenata po unapred zakazanim terminima, na tri radna mesta koliko ima u Policijskoj upravi. Za dobijanja nove lične karte neophodno je izdvojiti 1.155 dinara pošto je potrebno uplatiti 929 dinara za naknadu za obrazac nove lične karte i 226 dinara za troškove njene izrade.