“Gusle” priredile veče za pamćenje

Gala koncertom na kojem u nastupili svi aktivni članovi Akademskog društva za negovanje muzike “Gusle” završeno je obeležavanje 140 godina postojanja i rada, kao i ovogodišnja koncertna sezona. Kruna obeležavanja značajnog jubileja bila je prilika da se sve sekcije predstave na jednom mestu, a direktor ovog društva Zoran Petrović zadovoljan je na koji je način obeleženo 140 godina postojanja i rada.

-Kompletan program ne bismo mogli da realizujemo bez pomoći Grada Kikinde, kao i NIS-a. Zahvaljujem se svima, naročito mojim saradnicima, koji su omogućili ovo veče za pamćenje – rekao je Zoran Petrović, direktor “Gusala”.

Koncertu su prisustvovali gosti i dugogodišnji saradnici, a poziv da učestvuju  rado su prihvatili i nekadašnji guslarii.Na sceni su se tokom trosatnog programa smenjivali članovi izvođačkog i pripremnog ansambla, svih dečjih grupa, pevačka grupa “Melizmi”, praćeni Velikim narodnim orkestrom. U Sportskom centru “Jezero” tražilo se mesto više, a publika je čestim apalauzima nagrađivala izvođače.