“Gusle” oduševile publiku

Sala Narodnog pozorišta bila je mala da primi veliki broj zaljubljenika u izvornu pesmu i igru. Oko 350 članova ADZNM “Gusle” nastupilo je na godišnjem koncertu koji se tradicionalno organizuje u junu. Najveći aplauz dobili su članovi najmlađe folklorne grupe.

 

 

 

 

 

 

 

-Ovo je prava prilika da svim Kikinđanima pokažemo šta smo radili tokom protekle godine i kako smo se vredno i marljivo pripremali za ovaj koncert. Imali smo bogatu koncertnu sezonu koju ćemo nastaviti i u narednom periodu. Naša verna publika imala je priliku da vidi igre iz svih krajeva naše zemlje – istakla je Magdalena Popov, umetnički rukovodilac.

Na sceni su smenjivale dečije igračke grupe, đaci koji vredno treniraju u OŠ “Žarko Zrenjanin” rekreativci i izvođački ansambl. Na repertoaru su bile igre iz Užica, Mačve, Šumadije, Gruže. Na koncertu je bilo i premijernih igara poput igara iz Like i Bačke.Koreografija “Pomorišja”, autora Igora Popova, umetničkog rukovodioca ostvarila je veliki uspeh na nedavno održanom Evropskom festivalu folklora.

-Igre iz Banata i Pomorišja su produkt etno kampa. Građu za ovu koreografiju prikupljali smo u rumunskom mestu Sent Peter i poklonili je kulturno-umetničkom društvu iz ovog mesta. Na Evropskom festivalu folklora od 63 društava igre iz Pomorišja osvojile su srebrnu plaketu napomenuo je Igor Popov, umetnički rukovodilac.

Ovaj koncert je ujedno i najava letnje koncertne sezone. Dečiji izvođački ansambl već u subotu odlazi na gostovanje u Rumuniju, a očekuje ih i put u Bugarsku. Izvođački ansambl početkom jula predstavljaće Kikindu i Srbiju na Međunarodnom festivalu u Turskoj u mestu Akšekir . Već krajem jula počinju 18. etno kamp i FENOK.