“Gusle” na Danima srpske kulture u Temišvaru

U prisustvu velikog broja gledalaca, ali i Ognjana Krstić, predsednika Saveza Srba u Rumuniji, Vladana Tadića, generalnog konzula Srbije, Aurore Karavasile iz Ministarstva kulture i nacionalnog identiteta Republike Rumunije, predstavnika Ministarstva prosvete, nauke i tehnnološkog razvoja Srbije i brojnih zvaničnika obe države u Temišvaru je u okviru manifestcaije 14. Dani srpske kulture održan veliki koncert pevačke grupe i narodnog orkestra ADZNM „Gusle“.

-Manifestaciju su organizovali Savez Srba u Rumuniji i generalni konzulat Republike Srbije, a mi smo učestvovali na svečanost povodom Dana srpskog jezika u Rumuniji. Sa Savezom Srba imamo uspešnu dugogodišnju saradnju i na pragu smo potpisivanja novog protokola o saradnji –istakao je Zoran Petrović, umetnički rukovodilac ADZNM „Gusle“.

Pored gostovanja u Rumuniji članovi svih sekcija ovog društva imali su zapažene nastupe od septembra, dodao je umetnički rukovodilac Igor Popov.Po tradiciji „Gusle“ krajem godine organizuju se celovečernji koncerti. Mešoviti hor „Kornelije Stanković“ gostovaće 5. decembra u Žombolju, a nakon toga 21. decembra imaće koncert u svečanoj sali Narodnog muzeja.Već 22. decembra Kikinđani će imati priliku da uživaju u koncertu Slavena Balaća, klarinetiste i Katalin Kiš flautistkinje, ženske pevačke grupe „Gusala“ i narodnog orkestara.Poslednji u ovoj godini je koncert dečijih folklornih ansambala koji će 29. decembra biti održan u Narodnom pozorištu. Izvođački ansambl imaće celovečernji koncert na Sretenje 15. februara kada je i slava „Gusala“.