Gradsko igralište u lepim februarskim danima, pravo mesto za dečji smeh

Lepo, gotovo prolećno vreme, uz temperaturu i preko 10 stepeni motiviše i starije i one najmlađe da se prošetaju do gradskog igrališta i provedu par sati uživajući u prijatnom dan.

Igralište u Kikindi, koje pored tartan podloge, poseduje i najsavremenije sprave koje ispunjavaju bezbedonosne standarde, a namenjene su deci školskog i predškolskog uzrasta, a postavljeno je u julu, 2019. godine mesto je gde se okupljaju najmalađi sugrađani. Lepo vreme, iako je februar još u toku, sunčanim izgledom motivisalo je sugrađane da dođu do igrališta i sa svojim mališanima provedu par sati.

 

I mališani sa posebnim uživanjem koriste sprave, igraju se, ali i uče se spretnosti. Posebno zadoviljstvo izaziva upotreba takozvane žičare.

 

Najmađi Kikinđani sada imaju svoj kutak za igru i zabavu, a roditelji uređen prostor za bezbrižno i bezbedno odrastanje njihove dece.  Da podsetimo, projekat izgradnje i opremanja modernog dečijeg igrališta realizovan je u okviru prošlogodišnjeg programa „Zajednici zajedno“ kompanije NIS, za čiju je svrhu izdvojeno 17 miliona dinara.