Gradski odbor PS predlaže uređenje prilaza Starom jezeru iz pravca Semlačke ulice

Gradski odbor PS predlaže uređenje prilaza Starom jezeru iz pravca Semlačke ulice

Gradski odbor Pokreta socijalista pozdravlja i podržava inicijativu građana za uređenje prilaza Starom jezeru. Ovu inicijativu pokreću žitelji Semlačke ulice koji su i neposredni svedoci svakodnevnih dešavanja u reonu jezera, koji vole svoj grad i žele da on izgleda što lepše i funkcionalnije, navode u ovom odboru i predlažu organima  lokalne uprave nekoliko mera i aktivnosti:  da se u ulici Semlačkoj postavi odgovarajuća tabla koja označava ulaz u Staro jezero što bi olakšalo snalaženje, naročito strancima, da se prilaz iz ulice do betonskog mosta poploča i postavi odgovarajuća rasveta, da  se u neposrednoj blizini mosta instalira video nadzor, da se postojeći spoj kišne kanalizacije i obodnog kanala u neposrednoj blizini mosta pokrije rešetkom ili na neki drugi način reši u cilju otklanjanja trenutnog stanja koji odaje veoma ružan utisak.

Gradski odbor PS takođe smatra da bi , kako ističu, na osnovu mnogih pritužbi trebalo zabraniti ulazak građana sa psima u reon Starog jezera, a dozvoliti ulazak vozila u izuzetnim prilikama, uz posebno odobrenje nadležnih službi. U ovoj stranci podsećaju da su i ranije, u više navrata, kao i stanovnici Semlačke ulice ukazivali na potrebu postavljanja mostova.

Lokalna uprava je prepoznala interes građana i ove godine ispunila obećanje o izgradnji i postavljanju dva mosta, zaključuju u gradskom odboru PS i izražavaju nadu da će i ovaj put nadležne službe pozitivno reagovati i za budžet za narednu godinu planirati potrebna novčana sredstva u cilju realizacije inicijative građana iz Semlačke ulice.