Gradonačelnik u obilasku gradskih vrtića

Gradonačelnik Pavle Markov i v.d. direktorice Predškolske ustanove „Dragoljub Udicki“ Stanislava Hrnjak obišli su pet vrtića u Kikindi, za čiju je rekonstrukciju izdvojeno oko 19 miliona dinara. Obilazak vrtića počeli su posetom vrtiću „Plavi čuperak“. U ovom objektu su zamenjeni prozori, parketi su hoblovani i lakirani u svim sobama, a kompletan objekat je okrečen. Vrtić „Pčelica“ bio je u veoma lošem stanju i u njemu je urađena kompletna zamena prozora, elektroinstalacija i vodovodna mreža, kao i spuštanje plafona.

U svih deset soba vrtića „Kolibri“ takođe je hoblovan i lakiran parket, ceo objekat je okrečen i u njemu je postavljen novi topli pod. Vrtiću je neophodan novi nameštaj i to će biti prva sledeća investicije Predškolske ustanove u ovaj objekat.

-Vrtić „Mendo“ imao je loš sanitarni čvor i neuslovan prostor. Tamo je, osim toga, uređena i trpezarija, jer je tamo bilo dosta vlage, dodaje Stanislava Hrnjak.

vlcsnap-2016-10-25-14h29m16s15

U saradnji sa lokalnom samoupravom, Predškolaska ustanova počela je rekonstrukciju dvorišta vrtića „Bambi“. Kako Hrnjakova ističe, radi se o jednom od najlošijih dvorišta, koje će uskoro dobiti novi i lepši izgled. Gradonačelnik Pavle Markov najavio je sanaciju prostora vrtića „Ježeva kućica“ u Banatskoj Topoli u vrednosti od 2,2 miliona dinara. Nakon hitne analize stanja vrtića u gradu i selima, utvrđeno su veliki propusti u radu proteklog rukovotstva Predškolske ustanove.

Markov primećuje da se u proteklom periodu nije vodilo računa o suštinskim, nego o perifernim stvarima, ali da je situacija sada drugačija i da je u protekla dva meseca urađeno mnogo. Gradonačelnik dodaje da je ovim dokazano da stvari mogu da se menjaju ukoliko za to postoji istinska volja i podrška. Prema njegovim rečima, zadatak lokalne samouprave je da nabavi novac za rešavanje problema, a zadatak funkcionera je da probleme rešavaju.

vlcsnap-2016-10-25-14h29m01s165

-Mislim da je ovo jasna poruka svim ostalim rkovodiocima ovog grada, da se previše ne bore za funkcije i da raščiste sami sa sobom da li su sposobni za vrše te funkcije pre nego što dođu na određeni položaj, ističe Markov.

Za rekostrukciju vrtića izdvojeno je preko 14 miliona, dok će za nabavku novog nameštaja, igračaka i didaktički materijal biti utošeno 5 miliona. Dalji radovi biće usmereni na to da 1500 mališana, koji borave u kikindskim i seoskim vrtićima, imali najbolje uslove za rast i razvoj.