Gradonačelnik Pavle Markov: “Za fudbal kažu da je to nešto iznad sporta”

Na teritoriji Kikinde funkcioniše 12 fudbalskih klubova. Gradonačelnik Pavle Markov danas je njihovim predstavnicima uručio sportsku opremu obezbeđenu zahvaljujući Fudbalskom savezu Srbije.

Sport jeste važan segment lokalne politike, rekao je gradonačelnik Pavle Markov uručujući sportsku opremu mladim fubdalskim nadama Kikinde zajedno sa predstavnicima Fudbalskog saveza Srbije koji je obezbedio ovu opremu. Nove dresove, čunjeve, lopte i markere dobilo je 12 kikindskih klubova.

Znate, za fudbal kažu da je to nešto iznad sporta. Ja bih ovim putem u ime grada želeo da se zahvalim Fudbalskom savezu Srbije koji je u akciji koja se realizuje na prostoru cele Srbije doneo odluku da na javni način skrene pažnju javnosti na naše najmlađe sugrađane, buduće šampione. Smatram da je jako dobro da Kikinda bude na fudbalskoj mapi Srbije, i naš grad ima potencijal da u budućnosti fudbal razvijamo na višem nivou. Kao što znate trenutno su radovi i na nekoliko fudbalskih stadiona,imamo velikih ambicija i za sam gradski fudbal ali i za seoski a ovo je najbolja potvda da to što smo zacrtali se realizuje i na delu vidi, rekao je Pavle Markov, gradonačelnik Kikinde.

U FSS očekuju da će kikindski fudbal dostići viši nivo u narednom periodu a tome će kako navode u fss i oni doprineti.

Znam da gradonačelnik radi odličan deo posla i nadam se da ćemo mi u FSS na neki način, kao što je ovaj vid pomoći paket sportske opreme, za 12 klubova koji pripadaju gradu Kikinda pomagati ubuduće. U dogovoru sa gradonačelnikom i Jovicom Lakićem koji je regionalni instruktor za Fudbalski Savez Vojvodine, da neka reprezentativna mlađa selekcija odigra međunarodnu utakmicu u Kikindi, rekao je dodeljujući opremu Goran Grkinić, koordinator mladih selekcija Fudbalskog saveza Srbije.

U Fudbalskom savezu grada Kikinde izrazili su očekivanja da će dodela ove opreme svakako pobuditi mlade nade kikidnskog fudbala da budu još uspešniji.

Ovo je divna prilika, zahvaljujući inicijativi gradonačelnika Pavla Markova i razumevanju FSS u prilici smo da uručimo ovu opremu koja će biti stimulans narednim dešavanjima, ovoj deci koja su iz nas da imaju osnovne uslove za rad i napredovanje, rekao je Ivan Šibul, sekretar Fudbalskog saveza grada Kikinde.

Gradonačelnik Markov je ovom prilikom dodao da je cilj grada Kikinde da stvori što bolje uslove za mlade naraštaje. Ako imaju dobre okvire, imaće i priliku da napreduju i rade na sebi.

Uvek sam to govorio, nećemo se baviti jednokratnim projektima, ulagati ogroman novac u nešto što sutra neće dati rezultate, želimo da ulažemo sistematski, da grad ravnomerno fudbalski razvijamo i da u trenutku kada privreda i grad budu imali dovoljno snage iznedrimo jedan pravi fudbalski klub koji će biti ponos grada, kao što je nekada bilo i mislim da je ovo najbolji put. Ovi mališani treba da imaju bolje uslove, bolji trening, bolje uslove rada i sve ovo što radimo radimo zbog njih a čini mi se da njihovo vreme tek dolazi, rekao je Pavle Markov.

Na teritoriji Kikinde je 12 fudbalskih klubova. Tu je još i 6 kadetskih i 8 pionirskih ekipa.