Gradonačelnik Pavle Markov upriličio prijem za rukometašice

Članice Ženskog omladinskog rukometnog kluba “Kikinda” blistale su čitavo prvenstvo. Ovu godinu završile su sa maksimalnim učinkom što im je omogućilo plasman u viši rang takmičenja, Super B ligu. Za sve igračice i upravu gradonačelnik Pavle Markov organizovao je prijem u Gradskoj kući. Tom prilikom istakao je da je ovaj klub i u ranijim godinama ostvarivao odlične rezultate kako na domaćim tako i na međunarodnim takmičenjima.

 

 

 

 

 

 

 

 

-Pre godinu dana klub je bio u velikoj krizi. Finansijski uslovi su bili takvi da nisu mogli da nastave da rade. Izašli smo Ženskom rukometnom klubu u susret i obezbedili novac kako bi nastavili takmičenje. Rukometašice su izvanrednim rezultatom najavile novu eru ženskog rukometa u Kikindi – rekao je Pavle Markov.

Prvi čovek grada posebno je istakao prosek godina prvog tima.

-Krajnji cilj svih nas je da se rukometašice ponovo vrate u Super A ligu. Važno je istaći da je najveći broj igračica iz našeg grada što je i naš interes, da naša deca ostvaruju dobre rezultate. Sa posebnom pažnjom gledamo na sve klubove koji stvaraju dobre sportiste iz Kikinde – dodao je Markov

Igračice i uprava kluba očekuju da klub ima zapaženu ulogu u višem rangu od jeseni.

-Cilj nam je da nastavimo uspeh koji smo ostvarili ove sezone. Smataram da ćemo moći dobro da pariramo ekipama u Super B ligi – rekla je Teodora Đukičin, rukometašica ŽORK “Kikinda”.

-Naš plan je da imamo dobar tim i da damo svoj maksimum kako igračice tako i stručni štab i uprava kluba. Želja nam je da se vratimo u samu elitu ženskog rukometa. To ove sezone nije realno, ali potajno se nadam da ćemo uspeti da se plasiramo u Super A liguzaključio je Branislav Zrnić, predsednik kluba ŽORK “Kikinda”.

Branislav Zrnić ovom prilikom istakao je veliku pomoć lokalne samouprave, kao i pojedinaca iz grada koji su im pomogli da prebrode probleme i postignu ovaj uspeh.