Gradonačelnik Pavle Markov posetio fabriku “Mecafor”

Fabrika “Mecafor” u našoj zemlji posluje od 2016. godine i prva je izgradila pogon vredan četiri miliona evra u novoj Industrijskoj zoni u Kikindi. Od tada do danas dupliran je broj radnika kojih trenutno ima više od stotinu. Ova kompanija započela je još jednu investiciju vrednu tri miliona evra, a fabriku je obišao gradonačelnik Pavle Markov.

-Ova kompanija otvorila je nove stranice privlačenja investitora u naš grad. Od samog dolaska u Kikindu sa ovom kompanijom imamo odličnu saradnju. Iza nas je težak period izazvan korona virusom koji je još uvek prisutan, a posledice epidemije osetila su sva privredna društva. „Mecafor“ radi punim kapacitetom iako proizvodi delove za auto industriju koja je najviše pogođona ovom krizom. To govori o njihovom kvalitetu. U novom pogonu proizvodiće se precizna mehinika za potrebe avio industrije – istakao je Pavle Markov.

Prvi čovek grada posebno je istakao društvenu odgovornost „Mekafora“ prema sredini u kojoj posluje.

Fabrika u Kikindi proizvodi delove za mnogobrojne kupce širom sveta. Prevashodno posluju u oblasti automobilske industrije, a ističe se saradnja sa kompanijama “Džon dir” i „Volvo“.Nebojša Nedeljković, direktor „Mekafora“ napominje da im je veliku pomoć od samog početka pružala lokalna samouprava.U planu je i zapošljavanje novih radnika i u naredne tri godine plan je da se zaposli još 180 radnika.