Gradonačelnik Pavle Markov podneo izveštaj građanima o tome šta je urađeno

Izgradnja Industrijske zone, vrelovoda u ulici Braće Tatić, kružnog toka na ulazu u grad, zamena pet kilometara vodovodne mreže, završetak rekonstrukcije puta Kikinda-Bašaid, asfaltiranje ulica: Miloša Ostojina, Save Tekelije, Dragoljuba Udickog, Njegoševe u Kikindi, kao i ulica u Nakovu, Banatskom Velikom Selu, Novim Kozarcima, skori početak ovog posla u Mokrinu, uređenje crkve u Iđošu, izgradnja kapela u Banatskoj Topoli, radovi u Sajanu, Bašaidu i Ruskom Selu, ulaganja u kulturne i sportske objekte, Predškolsku ustanovu “Dragoljub Udicki”, škole, zdravstvene ustanove, samo su deo onoga što je urađeno u proteklih godinu i po dana, rekao je gostujući u emisji “Rezervisano” gradonačelnik Pavle Markov. Među 100 najvažnijih investicija urađenih u protekle četiri godine naš gost je istakao i dovođenje dva velika strana investitora “Mecafor” i “Zoppas”, pokretanje fabrike MSK, dobijanje statusa grada, važnost nagrada koje su gradu dodeljene od Saveta Evrope i Ministarstva turizma koji je “Dane ludaje” proglasio za najbolju manifestaciju u zemlji.

Komentarišući letak sa potpisom Ujedinjene opozicije Kikinde prvi čovek grada mišljenja je da opozicije u gradu ima onoliko koliko su joj građani dali poverenje, kao i da su kritike uputili pojedinci:

-To više nisu ni organizovane političke grupe, nego je to nekoliko pojedinaca koji sebe nazivaju ujedinjenom opozicijom. Nejasno je ko vodi te pojedince. Što se tiče mene i mojih saradnika koji svakodnevno rade na tome da Kikinda ponovo zauzme mesto koje joj pripada, nemamo vremena da se bavimo kritikama. Ova vlast radi i pokazuje rezultate, ako ih imamo, imamo, ako ih nemamo, nemamo, ali prihvatamo samo argumentovane kritike. Građani će presuditi ko je u pravu.

Među kritikama upućenim na račun vladajuće stranke jesu i one koje se odnose na fabriku vode. Markov je podsetio je da je ove godine potpisan trojni ugovor između Grada Kikinde, Ministarstva finansija i KFW banke koji će omogućiti realizaciju projekta fabrike vode:

-Netačno je da pijemo čiste otrove, kako se navodi. Pitam ih gde je ta fabrika i čista voda koju nam je ostavila prethodna vlast, a koju smo mi pretvorili u otrove. Problem pijaće vode u Kikindi je višedecenijski. Ugovor koji smo potpisali podrazumeva da naše učešće bude 70 odsto ili 4,2 miliona evra od ukupno šest miliona ,uz kamatnu stopu od 1,1 odsto. Grejs period je pet, a rok otplate je 15 godina.

Gradonačelnik je dodao da niko ne zatvara oči pred problemom u kojem se našla Apotekarska ustanova “Kikinda” i podsetio da je ova ustanova bila u gubitku 2012. godine za oko 136 miliona dinara, a sada je dug manji od 100 miliona dinara.

-Raspisali smo javni konkurs za izdavanje apoteka zainteresovanim investitorima. Naši uslovi su da novi zakupac otvori što veći broj apoteka, kao i da ih bude u svim selima, iako su one neisplative. Uslov je i da se preuzmu sadašnji radnici, iako je trećina nekadašnjih radnika već pronašla posao.

Pavle Markov zaključio je da će gradska vlast nastaviti kontinuirano da radi kako bi Kikinda posatala bolje mesto za život.