Gradonačelnik Pavle Markov obišao vrtiće

Gradonačelnik Pavle Markov obišao vrtiće

Gradonačelnik Pavle Markov, u pratnji Stanislave Hrnjak, pomoćnice gradonačelnika zadužene za predškolsko obrazovanje, kulturu i informisanje i v.d. direktora Predškolske ustanove “Dragoljub Udicki” Vladimira Radlovića, posetio je vrtiće “Miki” i “Poletarac”. Tom prilikom istakao je da su ulaganja iz gradskog budžeta doprinela da uslovi boravka budu vidno bolji.

-Prethodnih godina u pojedinim objektima stanje je bilo veoma loše. Konstantnim ulaganjima u proteklom periodu uslovi boravka i rada umnogome su poboljšani. Ove godine u uređenje vrtića uložena su značajana sredstva, oko 17 miliona dinara. Prošle godine obezbeđeno je oko 25 miliona dinara, takođe za vrtiće, a kada se ulaganja nastave i sledeće godine moći ćemo da se pohvalimo kapitalnim investiranjem i sveobuhvatnom obnovom vrtića. Drago mi je da su vrtići puni, da vaspitači i rukovodstvo brinu o potrebama dece – istakao je Pavle Markov, gradonačelnik.

 

Građevinski radovi obuhvatili su zamenu podova, rekonstrukciju santiranih čvorova, prostorije su okrečene, kupljeni su novi dušeci za krevete.

-Smatram da su uslovi za boravak dece dobri, a naš cilj je da postanu odlični. Na tome ćemo intezivno raditi u narednom periodu. U toku su adaptacije još dva vrtića, a uspeli smo obezbedimo još 2,5 miliona dinara za zamenu prozora u vrtiću “Poletarac”. Kroz pomenute investicije vidi se naše opredeljenje da su nam deca prioritet – dodao je Markov.

Mališane koji pohađaju vrtić “Miki” na Mikronaselju dočekao je uređen prostor.

-U vrtiću su sada mnogo bolji uslovi nego što je to bilo ranijih godina. Rekonstruisani su svi sanitarni čvorovi, a ukupno ih je 13. Promenjene su sanitarije, stavljene su nove pločice,u svim hodnicima postavljen je topli pod, 272 mališana ima nove garderobere. Kupljeni su novi dušeci i nameštaj tako da su uslovi rada značajno poboljšani – rekla je Jasmina Vulin, glavna vaspitačica.

Glavna vaspitačica vrtića “Poletarac” Milkica Jarić rekla je da u objekat godinama nije ulagano:

-Obnavljanje vrtića započeto je pre par godina i sada imam jako lep objekat. Zamenjeni su podovi, urađena je hidroizolacija, prostorije su okrečene. Imamo nove igračke i nov nameštaj, tako da je stvorena podsticajna sredina za razvoj i rast naših mališana.

Zainteresovanost roditelja za ovaj vrtić svake godine je sve veće. U ovoj školskoj godini upisano je 93 dece.