Gradonačelnik Pavle Markov o budžetu i planovima

Gostujući u emisiji “Rezervisano”, gradonačelnik Pavle Markov je ocenio da je u 2016. godini nastavljen strategijski plan zacrtan pre dve godine i da je akcenat stavljen na razvoj i realizaciju kapitalnih projekata.

Kikinda je u 2016. godini dobila status grada, podseća Markov ističući da je akcenat u radu gradske vlasti bio stavljen na kapitalna ulaganja što ne bi bilo moguće da nije urađena transformacija javnog sektora.

Budžet za 2017. godinu je, kako je istakao, budžet za primer jer obuhvata sve što je važno za grad- od kapitalnih ulaganja pa do manjih budžetskih stavki.

-Predvideli smo sredstva za proširenje slobodne carinske zone, pokrenuli smo projekat izgradnje nove hale u vlasništvu grada, krećemo sa izgradnjom gradske pijace. Pokrenute su pripreme za izgradnju fabrike vode i imaćemo veće investiranje u vodovodnu i kanalizacionu mrežu-ukazuje Markov.

U nastupajućoj godini biće započeta izgradnja Bloka D u Mikronaselju, nastavljeno opremanje graničnog prelaža, izgradnja muzeja Tera i rekonstrukcija biblioteke, dok se u drugoj polovini godine očekuje početak izgradnje foajea Narodnog pozorišta. Markov je najavio da će biti povećana izdvajanja za poljoprivredu, duplirano finansiranje užina za socijalno najugroženije učenike, iznos studentskih stipendija biće povećan, kao i primanja personalnih asistenata koji rade sa decom sa posebnim potrebama. Takođe, opredeljena su i sredstva za programe novog zapošljavanja i stručne prakse.