Gradonačelnik Markov ugostio uspešnog atletičara

Gradonačelnik Pavle Markov uručio je pohvalnicu Nemanji Konstantinu koji je na Državnom prvenstvu za mlađe pionire u Sremskoj Mitrovici u trci na 800 metara osvojio prvo mesto. Iako je tek trinaestogodišnjak koji se svega godinu dana bavi atletikom, pred njim je, izvesno, blistava budućnost u ovom sportu. 

Nemanja je mlad i na početku karijere želimo da mu damo podstrek. Atletika je veoma težak sport, zahteva mnogo truda i odricanja. Velika je konkurencija, a određeni drugi gradovi su gotovo predodređeni da budu nosioci srednjih pruga. Time je ovaj Nemanjin uspeh još veći. Želimo mu da dođe do velikih visina, da sruši rezultat Slobodana Popovića ili možda i svetski rekord, zašto ne Sebastijan Kou -znalački je prokomentarisao gradonačelnik Markov, svojevremeno i sam veoma uspešan atletičar koji je, kao član beogradske “Crvene zvezde”, nastupao za reprezentaciju.  

Nemanja je učenik OŠ “Sveti Sava”, omiljeni predmeti su mu istorija i fizičko vaspitanje. Svakodnevno naporno trenira i pred sebe postavlja nove sportske izazove. Skromno otkriva da je bio pomalo iznenađen sopstvenim atletskim trijumfom.

Očekivao sam treće mesto, baš sam se obradovao, nisam se nadao prvom mestu. U budućnosti ću ići i na 2000 i 3000 metara, možda ću ići i na maraton– kaže Nemanja, koga u Atletskom klubu “Kikinda” trenira Petar Čongradin.

Kikinda nema atletski stadion, ali ovaj sport u našem gradu ima uspešnu tradiciju, pa i to treba uzeti u obzir vrednujući uspeh mladog sugrađanina, napomenuo je gradonačelnik Markov uručujući mladom Kikinđaninu pohvalnicu Grada i poklon iznenađenja.

Ovom prilikom, Markov je najavio da će iduće godine biti izrađen srednjoročni plan razvoja kikindskog sporta, kako bi se unapredili uslovi za sadašnje i buduće talente.