Grad Kikinda podržao kikindske rukometaše

Kikindski rukometaši vredno treniraju i uigravaju se pred početak prvenstva u nedelju, 15. septembra. Njih je posetio gradonačelnik Pavle Markov koji im je poželeo puno uspeha i sportske sreće u narednoj sezoni. Tom prilikom Markov je istakao da je Kikinda prepoznata kao grad rukometa.

-Kikindski rukometaši od prošle godine igraju u najjačoj rukometnoj ligi Srbije i to je važano i za naš grad koji je dospeo u žižu rukometne javnosti. Od samog početka lokalna samouprave daje važnu podršku ovom klubu jer je naš zadatak da rukomet u Kikindi bude na visokom nivou. Želim da pohvalim organizaciju muškog rukometnog kluba koji je najvećim delom svojim snagama postigao veliki uspeh – istakao je Pavle Markov.

Klub je tokom leta bio suočen sa finansijskim problemima.

Rukometni klub nije mogao, kao do sada, da bude finansiran od strane kompanije „Grindeks“ koja je jedna od najzaslužnijih što se nalaze u najelitnijem rangu takmičenja. Gradska uprava je tu da pruži podršku i pomogne kada je teško i nadam se da smo u tome uspeli – rekao je Markov.

Prva utakmica igra se u nedelju u 19 sati u hali SC „Jezero“, Kikinđani dočekuju beogradski „Partizan“.Vojislav Bulatović, direktor MRK „Kikinda Grindeks“ dodao je da su igrači spremni za početak prvenstva i da vredno treniraju svakog dana.

Zahvaljujući gradonačelniku Pavlu Markovu, pokrajinskom poslaniku Milenku Jovanovu, predsedniku uprave kluba Vladimiru Pudaru i drugim ljudima počeli smo organizacionu rekonstrukciju kluba. Komapnija „Grindeks“ više nije mogla sama uz dotaciju grada da finansira sve potrebe kluba – napomenuo je Bulatović

Ambicije kluba i u ovoj sezoni su vrh tabele.U timu su i tri nova igrača: Milan Potpara, Miloš Kovačević, a stiže i Milan Pavlov koji će igrati na poziciji levog krila. Prvom timu priključena su i četvorica rukometaša iz omladinske škole rukometa i to: Stefan Kecman, Nemanja Blažić, Vuk Kosanović i Luka Panić. Iz uprave rukometnog kluba pozvali su sugrađane da podrže grindeksovce u prvoj utakmici, kao i da dođu bar pola sata pre početka utakmice kako se ne bi stvarala gužva. Gosti kluba na tribinama će biti korisnici Centra za pružanje usluga socijalne zaštite, verni navijači kikindskih rukometaša.