Grad Kikinda na “Danima porodice” u Perlezu

Manifestacija „Dani porodice“ koja promoviše porodicu, zajednicu i zdrave stilove života počela je juče u Perlezu i trajaće do 14. avgusta. Svojim prisustvom manifestaciju koja se održava prvi put i koju organizuje UG „Porodična Srbija“, u saradnji sa Ministarstvom za brigu o porodici, Pokrajinskim sekretarijatom za socijalnu politiku i demografiju, kao i Pokrajinskim sekretarijatom za turizam i privredu, podržali su i Nikola Lukač gradonačelnik Kikinde, Dijana Jakšić Kiurski, zamenica gradonačelnika, Mladen Bogdan, predsednik Skupštine grada i Ramona Tot, članica GV zadužena za nacionalne manjine, rodnu ravnopravnost i brigu o porodici.

Radomir Dmitrović, ministar za brigu o porodici svečano je otvorio “Dane porodice”, pored novoizgrađenog šetališta kraj Begeja u Perlezu. Ministar je zajedno sa rvačem Zurabom Datunašvilijem i glumcem Miodragom Radonjićem, otkrio ploču prvog Porodičnog korzoa, u prisustvu Radoša Pejovića, pokrajinskog sekretara za socijalnu politiku i demografiju,  gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure i Marije Stajić predstavnice Međunarodne organizacije za porodicu. 

Predstavnici dvadeset lokalnih samouprava prezentuju svoje mere pronatalitetne politike, a organizovan je i program prilagođen deci i roditeljima. Da je Grad Kikinda sa aktuelnim merama populacione politike primer dobre prakse potvrđeno je i ovom prilikom. 

Kako organizatori objašnjavaju, namera je da „Dani porodice“ postanu tradicionalni, pa će u parku porodice, pored Begeja biti sagrađeni bungalovi, organizovani koncerti i izložbe za decu, škole roditeljstva, takmičenja porodica u kuvanju, podela pomoći najugroženijim porodicama.