Grad Kikinda, i “Kiki i Piloti” “Ženama s ljubavlju”

Gosti u obeležavanju Dana žena , koji godinama kroz koncerte organizuje grad Kikinda, u SC „Jezero“ ovoga puta su bili Zoran Kiki Lesendrić i grupa “Piloti”, koji su četiri decenije prisutni na muzičkoj sceni. Publika, je uživala u hitovima jedne od najpoznatijih rok grupa u bivšoj Jugoslaviji, uz čiju su muziku odrastale generacije.

Na svoj prirodan i srdačan način, uz neizbežan osmeh još jednom se Kikindi predstavio Zoran Kiki Lesendrić i bend sa kojim nastupa više od 38 godina „Piloti“. Tokom skoro četiri decenije duge karijere imao je razne periode, a “Piloti” su pravili dve duže pauze. Ništa od toga nije uticalo na njegovu popularnost. Prve nastupe u Kikindi, uz legendarne hitove sa albuma „Svet je lep kada sanjamo“, ovaj bend je imao osamdesetih godina, prošloga veka, u Omladinskom naselju. Kako navodi, svaki dolazak u naš grad, njemu predstavlja zadovoljstvo:

-Drago mi je da sviramo 8.mart. Žene su za mene večita inspiracija. Moja muzika se bazira baš na temama, koje govore o ženama, o  ljubavi i poštovanju. Pogotovo danas, premda se ja trudim da to bude 365 dana u godini. Na koncertu ćemo pevati neke pesme, koje sam ja komponovao za neke dame. Lepo je opet biti ovde u Kikindi. Bili smo 2017. na vašoj manifestaciji “Dani ludaje”.

Kako kaže pripremio je još iznenađenja za publiku. Nakon što je snimio duetsku pesmu “Jedino” sa Alenom Islamovićem, jednim od najboljih muških vokala sa prostora bivše Jugoslavije, ovaj beogradski muzičar, kompozitor i producent, u aprilu objavljuje album „Mali tragovi na nebu“, koji priprema dve godine:

 

-Ako ništa drugo, bar sam smislio naziv, po jednoj pesmi. Snimili smo nekih 16-17 pesama, privode se kraju.

 

I  ovoga puta je podršku Pilotima i Kikiju, pružio nekadašnji selektor naše teniske reprezentacije, sada trener i predavač na Visokoj trenerskoj školi za sport u Beogradu, Bogdan Obradović, koji je trenirao Nenada Zimonjića, Borisa Pašanskog, Janka Tipsarevića, kao i Novaka Đokovića.

 

 

 

Koncert „Ženama s ljubavlju“ trajao je oko dva puna sata, uživali su u u novim i starim pesmama kako oni sa 12 tako i oni sa 70 godina. Zoran Kiki Lesendrić je u svojstvu muzičara, kompozitora i producenta radio s mnogim poznatim pevačima iz bivše Jugoslavije i Grčke, za koje je napravio bezvremene numere. Iza njega je više stotina napisanih pesama, muzike za serije, filmove i pozorište.