Godinu dana rada Vlade Vojvodine

Brži ekonomski razvoj Pokrajine prioritet je rada Vlade Vojvodine. Ovo je u sredu u Novom Sadu istakao premijer Igor Mirović na konferenciji za novinare. Među brojnim redakcijama na licu mesta bila je i ekipa TV Rubin.

Mirović je istakao da se rukovodio principima rada koje je i najavio pre godinu dana prilikom formiranja ove Vlade. To su politička stabilnost, kao prvi uslov ekonomskog razvoja jer je sve odluke Vlada donosila jednoglasno uz podršku većine u Skupštini Vojvodine. Saradnja sa Vladom Republike Srbije na projektima je puno bolja i Vojvodina je na dobitku pošto su obezbeđena značajna finansijska sredstva za realizaciju važnih projekata. Tokom protekle godine potpuno je ukinuto nenamensko finansiranje pojedinih nadležnosti. Glavni cilj je brži ekonomski razvoj Pokrajine.

-U budžetu je obezbeđeno 10 odsto više sredstava, a kroz poslednji reblans 2,5 milijarde dinara opredeljeno je za, pre svega, ekonomski razvoj. Najznačajnija suma biće usmerena na konkretne razvojne projekte. Velike rezultate imamo u oblasti poljoprivrede i vodoprivrede, najveći budžet u nominalnom iznosu u odnosu na sve godine unazad,koji 8,2 milijarde dinara. Direktna podrška poljoprivrednicima uvećana je za odsto – istakao je između ostalog Igor Mirović.

U četvrtak u 21 sat emisija “Rezervisano” biće posvećena godišnjici rada Pokrajinske Vlade. Repriza je u utorak u istom terminu.