Glavna zgrada MZ Bašaid dobila novi izgled

Radovi na prednjoj fasadi, glavne zgarde MZ Bašaid, ovih dana su završeni, a kako je istakao prvi čovek sela, Zoran Petrović, već se planira renoviranje fasade sa bočnih strana.

Ne bez razloga, za Bašaid se već uveliko priča da je selo u kom se, kako meštani tako i prvi čovek MZ Zoran Petrović,  trude da dobije epitet jednog od najlepših sela u regionu. Ono što će svakako doprineti baš takvoj konstataciji je nedavno završena fasada na glavnoj zgradi MZ, za koju je do sada uloženo 6 miliona i 100 hiljada dinara, za potpunu obnovu krova i saniranje prednje fasade. Radovi su, kako je naveo predsednik MZ Bašaid Zoran Pertrović počeli prošle godine, a završeni su početkom ove nedelje.

 

Sredstva, koja su planirana za MZ iz budžeta grada, u iznosu od 5 200 000 dinara, već su raspoređena, dodao je naš sagovornik. U okviru ovogodišnjih radova trebalo bi uložiti milion dinara za bankine u poprečnim ulicama, a u planu je i da se za iznos od 4 200 000 dinara, uradi vrlo krucijalna stvar, kada je ova mesna zajednica u pitanju a to je otkup Doma kulture. Prizemni deo zgrade je kupio Šapčanin, kada je Zadruga bila u stečaju.

Iako se već podosta radi u ovom selu, koje je poslednjih desetak godina doživelo pravi procvat, u vidu potpunog preobražaja centralnog dela, kao i sređivanja poprečnih ulica, u planu je da se stambeni objekat, koji se nalazi između zgrade MZ i seoskog vrtića osposobi za korišćenje u svrhe smeštajnog kapaciteta za goste sela, u vidu hostela. U planu je i sada već redovna radna akcija sređivanja centra, kao i košenje trave u parku i doterivanje i farbanje klupa i urbanih mobilijara u igraonici na otvorenom, u kojoj će učestvovati  udruženja, organizacije i meštani.