Glasajte za fotografije konkursa “Moje leto kod kuće”

Još dva dana ostalo je za glasanje za najbolje fotografije pristigle na konkurs Kulturnog centra “Moje leto kod kuće.

U nemogućnosti da budu organizovana kulturna događanja zbog epidemije virusa korona, Kulturni centar Kikinda pokrenuo je nagradni foto konkurs „Moje leto kod kuće“. Konkurs je za slanje fotografija zatvoren 10. avgusta a glasanje za najbolje fotografije koje su dostupne na facebook stranici KC, traje do kraja avgusta.

– U želji da ipak imamo nešto od programa, bez obzira na epidemiološku situaciju, doneli smo odluku da organizujemo događaje koji neće dovoditi publiku ali da Kikinđani ipak ostanu u kontaktu sa našom ustanovom pa smo organizovali foto konkurs „Moje leto kod kuće“. Stiglo je 50 fotografija, sa različitim uzrastima. Album je postavljen na Facebook stranici Kulturnog Centra. Ideja je da dodelimo tri nagrade, dve će biti dodeljene na osnovu takozvanog lajkovanja, i jedna nagrada će biti dodeljena od strane stručnog žirija. Kikinđani su se jako lepo odazvali što se tiče glasanja. Neke fotografije imaju i po 500 lajkova već. Ja verujem da i kada se sve ovo smiri ćemo mi nastaviti sa sličnim konkursima jer prosto to naši sugrađani vole, kaže Marko Markovljev, organizator programa Kulturnog centra Kikinda.

Sugrađani se analizirajući pristigle fotografije tokom leta zabavljaju na razne načine.

– Najlepše fotografije su naravno one dečije, gde možemo videti kako deca provode raspust kod kuće, kako su sa svojim roditeljima, pomažu u kućnim poslovima, kupaju se u bazenima, prosto su lepe fotografije iz svakodnevnog života, dodaje Markovljev.

Epidemiološke mere polako popuštaju ali uz oprez pa u skladu sa tom situacijom i Kulturni centar pravi planove za nastavak rada.

– Kulturni centar će se ponašati naravno u skladu sa odlukama nadležnih ograna i pratićemo sve preporuke koje se tiču zdravlja. Mi se nadamo da ćemo u narednom periodu početi sa nekim redovnim programima naravno u smanjenom obimu publike pre svega uz poštovanje svih mera i u zatvorenom i otvorenom prostoru. Mi smo ovaj period iza nas iskoristili da u okviru prekograničnog projekta renoviramo deo Kulturnog centra. Zamenili smo sve prozore na zgradi, rekonstruišemo baletsku i veliku salu koja će posle ove rekonstrukcije imati gotovo 160 mesta. Ulazimo sa nekim novinama, ali se nadamo da ćemo moći da održavamo i naše redovne programe. Pre svega hor i orkestar koji funkcioniše u okviru Kulturnog centra i okuplja veliki broj ljudi, čekamo da vidimo kakve ćemo preporuke dobiti u vezi toga. Naš hor je na prvom mestu veoma zainteresovan da počne da radi ali zaista mi imamo gotovo 50 članova hora i treba ih negde i smestiti, objašnjava Markovljev.

Naredne nedelje počeće da radi Baletska škola Kulturnog centra, izdvojeno odeljenje Baletske škole iz Novog Sada.