Gimnazijalci odlični na takmičenjima iz matematike, fizike i informatike


Na opštinskom takmičenju, koje je održano u Tehničkoj školi u kategoriji prvih, drugih, trećih i četvrtih razreda, iz matematike, sva četiri prva mesta osvojili su Gimnazijalci.

Na takmičenju iz fizike pripalo im je jedno zlato, a sa Vojvođanskog Nojman takmičenju su došli sa osvojenim prvim i drugim mestom. Kako je objasnila direktorica usranove Mirjana Dražić, đaci su pokazali znanje kada su sve generacije u pitanju:

-Prvo mesto u kategoriji prvih razreda Nestor Iličin, drugih Miloš Ivetić, trećih Jovana Tunić i učenik četvrte godine Viktor Čanji su se plasirali za dalje takmičenje. Različiti profesori matematike  su radili pripreme. Ukupno 16 ih se plasiralo, ali je najveći uspeh to što smo osvojili sva četiri prva mesta. Kada je fizika u pitanju Stefan Sremčev je osvojio takođe prvo mesto. Gimnazijalci su pokazali i da su dobri kada je takmičenje iz informatike u pitanju, pa beleže prvo mesto na Vojvođankom Nojman takmičenju, koje je osvojio Kristijan Balaž. Drugoplasiranoj Marini Stefanović, ovo je prvi put da se takmiči i  nosi samo pozitivna iskustva:

-Konkurencija je bila dosta jaka i čak jača nego ranijih godina, kada je kategorija animacija u pitanju, bar tako tvrde nastavnici.  Nisam imala mogućnost da vidim šta su drugi tačmičari uradili. Pripremala me je moja nastavnica Snežana Zamurović i radila sam animaciju u programu Tv-paint. To je program za 2D animaciju i prilagođen je za umetnike. Sad sam ga prvi put koristila.

 

Kako je navela direktorica ove škole, pripreme za takmičenja počinju već u septembru, a ovo je period godine kada se takmičenja i realizuje, pa Gimnazijalce već u martu i aprilu očekuju nadmetanja iz biologije i engleskog jezika.