Gimnazija “Dušan Vasiljev”obeležava 161 godinu postojanja

Kikindska Gimnazija „Dušan Vasiljev“ svečanim programom obeležava 161 godinu od osnivanja, a ove godine će obeležiti i još jedan jubilej, 60 godina od kada škola nosi ime Dušana Vasiljeva.

Ispred biste,koja se nalazi u parku na ulazu škole, položeno je cveće, a učenik Dragan Ranov je recitovao poznatu pesmu Dušana Vasiljeva, „Čovek peva posle rata“.

Velikokikindska Gimnazija otvorena je 1858. godine i prva je srednja škola u gradu. Tokom svog postojanja zabeleženo je više prekida u radu, reformi i transformacija da bi 1990. godine škola ponovo bila vraćena u područje rada gimnazija. Svake godine, 27. marta svečanim polaganjem cveća ispred biste velikog pesnika obeležava se značajan datum za školu, rekla je direktorica škole Mirjana Dražić i dodala:

-Današnji dan će proteći u svečanoj atmosferi. Ove godine će u okviru svečane Akademije, koja će biti organizovana u Narodnom pozorištu plakete dobiti 26 Gimnazijalaca. Svojim radom su dokazali da treba da dobiju te plakete. Želim im da upišu željenje fakultete i da nižu uspehe, kakve su dostigli u našoj Gimnaziji

 

Tradicija škole je i da pripremi posebni pozorišni komad, ove godine su se odlučili da to bude mjuzikl „“Od autotuna do opere“, koju će Gimnazijalci, uz mentorstvo profesorice Snežane Zamurović izvesti sutra, u pola sedam, u Narodnom pozorištu.