Gerontološki centar proslavio slavu

U Gerontološkom centru u Kikindi uz rezanje slavskog kolača i u prisustvu gostiju iz drugih država, korisnika i zaposlenih proslavljena je slava Rođenje Presvete Bogorodice. Direktor Gerontološkog centra Svetislav Vukmirica istakao je koliko je važna saradnja sa ustanovama socijalne zaštite:
-U poseti su nam gosti iz Banja Luke,Sarajeva, Risnja, Bjelog polja i Nikšića, naši prijatelji i saradnici koji vode ustanove socijalne zaštite u svojim državama. Cilj je da produbimo saradnju i da se regionalno što bolje povežemo.


Kum slave bio je Vinko Lolić, direktor Gerontološkog centra u Banja Luci. Dva centra zajedno su konkurisala za sredstva kod IPA fondova kako bi uslovi boravka korisnika bili što bolji.
-Lepo je doći u Kikindu u jednu respektabilnu ustanovu koja se na profesionaln i human način brine o svojim korisnicima. Imamo potpisan protokol o saradnji koji podrazumeva razmenu iskustva i zaposlenih. Dva doma zajednički učetvuju u projektima od kojih svi imamo korist – rekao je Lolić.
Radnom sastanku koji je organizovan u Kikindi i slavi prisustvovao je i Zoran Vukićević iz Doma starih Risan u Kotoru:
-Asocijacija domova starih bivše Jugoslavije formirana je u avgustu 2011. godine i čini je sedam domova nekadašnje države. Kikindski Gerontološki centar je poslednje dve godine veoma aktivan i intezivno sarađuje sa ovom asocijacijom. Svake godine organizujemo konferencije koje su posvećene poboljšanju kvaliteta života u ustanovama socijalne života.


U toku su i pripreme za mesec starih. Planirano je da se tokom oktobra bude organizuje niz sadržaja. Novina je likovni konkurs u kojem mogu učestvovati učenici nižih razreda osnovnih škola, a najbolji radovi biće nagrađeni.
U Gerontološkom centru ima 180 mesta, a u proteklih godinu dana uloženo je oko 18 miliona dinara kako bi se pobojšali uslovi korisnika i Starog i Novog doma.