Gerald Gšil izborio titulu najjačeg čoveka

Stadion novokozaračke „Slobode“ 15. put ugostio je najsnažnije ljude starog kontinenta. Od sedmorice, može se slobodno reći divova, titulu najjačeg poneo je Gerald Gšil, koji dolazi iz Austrije. Drugo mesto pripalo je Nemcu Ronaldu Knolu, a treće Marošu Kuboviču, koji je došao iz Poljske.

Nakon višesatne borbe, kroz šest diciplina, Gšil je odneo pobedu sa 35 bodova. Ovo mu nije prvi nastup u Novim Kozarcima:

-Drago mi je da sam ponovo ovde. Ovo mi je druga pobeda u poslednje tri godine. Veoma sam srećan zbog toga. Ove godine discipline su mi išle od ruke. Sve su bile prilično izazovne, a najviše mi se dopalo podizanje kugli. Najteža disciplina bila je „Herkulesov hvat“, jer je teško biti razapet između dva automobila.

Da bi neko poneo titulu najjačeg čoveka, sve njegove životne navike moraju biti potpuno drugačije od prosečnih. To se odnosi i na treninge i na ishranu.

-Trenutno provodim 7-8 sati dižući tegove, a na kardio treninzima provedem oko 10 sati, a treniram već 15 godina. Što se tiče ishrane, bazirana je na pirinču, piletini, mesu, povrću i svemu onome gde ima proteina.

Podršku ovom, već tradicionalnom,događaju dala je i lokalna samouprava, a član Gradskog veća Miodrag Bulajić dodelio je pehare najboljima:

-Uvođenje novih disciplina svake godine unosi i dozu neizvesnosti u samo takmičenje. Za ove ljude važi da imaju izuzetnu fizičku snagu i spremnost, ali pored toga, oni su demonstrirali i izdržljivost, strategiju, obučenost, a za mnoge discipline neophodna je mentalna snaga. Grad Kikinda će i u narednom periodu, u skladu sa mogućnostima, podržati ovu manifestaciju.

Takmičenje je upriličio Bodi bilding klub „Sloboda“, uz podršku Grada Kikinde, Mesne zajednice Novi Kozarci i brojnih sponzora. Jedan od organizatora Miodrag Bogojević istakao je da je „Strogmen“ postao brend Novih Kozaraca i da je organizacija ovakvog događaja kompleksan posao.

Takmičari koji su nastupali u Novim Kozarcima dolaze iz Poljske, Slovačke, Austrije, Nemačke i Srbije, a najveću podršku publike dobio je Novokozarčanin Dragan Bogojević, koji je i najstariji učesnik. Organizatori ističu da im je želja da sledeće godine naprave još veći i atraktivniji sportski spektakl.