“Garavi Sokak” otvara Kikindsko leto u Kuriji

Zabavne letnje večeri, u okviru manifestacije „Kikindsko leto“ počele su već u julu, ali otvaranje vrata Kurije zvanično će biti upriličeno koncertom novosadske grupe „Garavi Sokak“. Publika će, kako je ispred Kancelarije za turizam Grada Kikinde rekla Jasmina Milankov,  moći da uživa u popularnim pesmama ovog pop sastava u petak u 21 sat:

 

-Počinjemo ove godine koncertom Garavog Sokaka, 14.februara za sam Dan zaljubljenih. Veliko broj sugrađana je tada ostao van sale pozorišta pa smo rešili da za sve one koji nisu uspli u  februarau  sada prisustvuju otvaranju Kikindskog leta i koncertu Garavog Sokaka. U subot, 4. avgusta su nam u gostima umetnici iz Umetničke kolonije “Dudeški Veki” iz Rumunije. Oni imaju tradicionalnu koloniju umetnika, vajara i fotografa. Oni će u subotu biti gosti našeg grada, a uveče će održati zajednički koncert. To je novina i uklopio nam se termin, kolonija u Rumuniji i koncert. U nedelju krećemo sa pozorišnom predwstavom “Otkačena” a jedan od aktera u komadu je fudbaler Sava Milošević Tako da će publika imati priliku da vidi   kako idu  gluma i fudbal.

Drugi vikend u avgistu, tačnije 10 avgusta u petak, kao što je najavljeno i ovoga leta će za sve one koji vole zvuk disko i rok muzike, a takozvanu „Delfin generaciju“ veče za igru

Treći vikend u avgustu, u petak 17. Kikinđani će imati mogućnost da budu deo koncerta vokalno instrumentalnog sastava „Limunada“ koji u svom ritmu nosi zvuke šezdesetih godina, pa je, kako je Milankov dodala bilo poželjno da i publika svojom garderobom dočara to vreme. Subota je rezervisana za pozorišnu predstavu „Crveni šešir“ sa Nadom Blam i Minom Lazarević, a već u nedelju još jedna predstava „ Boja šteka“u kojoj će glumačke role imati Petar Strugar , Uroš Jovičić i Đorđe Stojković. Nakon predstave kikindsko DVD imaće svoj koncert. Trećeg vikenda na programu će biti žurka ASF radija, a  u nedelju je u planu biskopski maraton, za sve ljubitelje filma, u dvorištu Kurije. Drugog septembra, poslednjeg dana Kikindskog leta Kikindi će se još jednom predstaviti bend guimnazijalaca Shok, koji je već svojim skoro profesionalnim nastupima osvojio srce rodnog grada. Program kikindskog leta je besplatan za sve posetioce.