Fudbaleri „Slobode“ pripremaju se za novu sezonu

Pripreme su za igrače najmanje omiljeni deo bavljenja fudbalom, ali neminovnost. Bliži se početak sezone, pa se polako igraju i prijateljski mečevi u kojima se vidi ono što je do sada učinjeno kada se govori o sticanju forme:

-Odigrali smo četiri utakmice, to je sve bilo korektno. Spremamo se za prvu utakmicu početka prvenstva, to nam je primarno. Ne znam zbog čega smo jako kasno dobili raspored s kim igramo. Raspored nam uopšte ne ide na ruku. Upozoravam i igrače da neće biti jednostavno. Teško da ćemo ponoviti prošlu sezonu, jer je uspeh zaista bio zapažen. Nadamo se da će tako biti i ove godine, kaže trene Novokozarčana Rade Medić. Ekipa se u odnosu na proteklu sezonu delimično promenila:

-Vokić je otišao iz kluba, kao i Marko Pašić. Oni su sad u ŽAKu. Novajlija je Latković . To su sve mladi momci i mi smo insistirali da dođu samo mlađi igrači. Mislim da imamo jedan od najmlađih timova u ligi. Imamo samo dva igrača preko trideset godina. To su braća Slavko i Ostoja Ćulibrk. Filozofija kluba je da što mlađi igrače afirmišemo u Kozarcima.

U timu „Slobode“ vlada pozitivno raspoloženje, kao i velika želja da sezonu počnu pobedama:

-Atmosfera je super, jer su ostali skoro svi igrači. Došao nam je jedan nov momak, a aktivirala su se trojica starih igrača. Super je, treniramo. Kao što trener kaže, pripreme su najgori period, ali većinom radimo loptom tako da nam je zanimljivo, objašnjava igrač Nikola Galić.

Vremenske prilike ne idu na ruku fubalerima. Kišni dani, praćeni sparinom otežavaju pripreme, ali su momci u potpunosti posvećeni cilju:

-Teško je najviše starijim igračima, jer oni uz pripreme imaju i svoje radne obaveze. Nama mlađima je lakše, jer imamo više slobodnog vremena. Ima nas koji i nismo prekidali sa treninzima ni kada se završila sezona.

Tokom prošle sezone, tim iz Novih Kozaraca nekoliko puta nalazio se i na liderskoj poziciji Vojvođanske lige Istok. Ipak, prvenstvo su završili na četvrtom mestu. Trener i igrači imaju oprečna mišljenja o očikivanjima za narednu sezonu:

-Očekivanja su kao i od prošle godine. Verujte mi da samo tražimo opstanak, ma kako to zvučalo. Mnogi nas vide kao pretendente na vrh i dve,tri najbolje ekipe u ligi. Ipak, stav kluba je da idemo korak po korak. Za početak tražimo samo stabilnost, a za dalje ćemo videti. Važno mi je da igrači dolaze, da su redovni na treninzima i mislim da neće biti problema, ističe Medić, a sa druge strane Galić misli da ekipa može više da ponudi od same borbe za opstanak:

-Ići ćemo na prvo mesto, kao i prošle godine. Imali smo par kikseva, ali nameravamo da se od utakmice do utakmice penjemo ka prvoj poziciji. Sve zavisi od uprave, a što se nas igrača tiče idemo na prvo mesto.

Ekipa Televizije Rubin imala je sreću da prisustvuje lepom momentu za fudbalere „Slobode“. Iako je bilo kišno popodne uz grmljavinu, tim je ima veliki razlog za slavlje:

-U ime kluba, igrača i u svoje ime čestitam kapitenu Slavku Ćulibrku rođenje ćerkice. Nek mu je srećno, dodao na kraju trener Medić.

Ovako lepe vesti motiv su više da se u narednoj sezoni igra još kvalitetnije. Prvenstvo počinje 18. avgusta, a prvu utakmicu Novokozarčani će igrati na domaćem terenu, kada će ugostiti „Slogu“ iz Plandišta. Od ovog meča očekuju se maksimalna tri boda.