Fudbaleri „Slobode“ počeli pripreme: „Pokazali smo da igramo najlepši fudbal u gradu i tako ćemo nastaviti“

Prolećni deo prvenstva u Vojvođanskoj ligi Istok počinje u martu, a fudbaleri već neko vreme treniraju za najuzbudljiviji deo sezone. Igrači novokozaračke „Slobode“ bruse formu, a vetar u leđa im daje činjenica da su polusezonu završili na četvrtom mestu, kao drugi najbolje rangirani klub sa teritorije grada. Pripreme su najmanje popularni deo svakog sporta, ali su veoma važne za krajnji rezultat.

-Počeli smo 19. januara sa pripremama. Krenuli smo ranije, jer je igrači ne vole ovaj period. Pauza je bila duga, oko tri meseca. Trudim se da objasnim mladim igračima da je kontinuirani rad jedini način da ostanu u formi i da se uopšte bave sportom. Nažalost, teško to ide, zato su i takve lige, ali ćemo se truditi da budemo što bolji, kaže trener Novokozarčana Rade Medić.

Srž igračkog sastava ostala je ista kao i u jesenjem delu prvenstva, ali je do određenih promena došlo.

-Dva igrača su nas napustila. Vojvodić je otišao u Vršac i Laništanin je otišao u Nemačku. To smo nadomestili sa dva igrača. Mislim da će se uklopiti, jer su u pitanju kvalitetni fudbaleri i ne bi trebalo da bude nekih većih problema.

Tim je upotpunjen sa dva igrača veznog reda, a to su Đurica Popović i Vladimir Radivojac. Kapiten tima Slavko Ćulibrk nam je rekao koliko su zasada uigrani i kako su se pridošlice uklopile u ekipu.

-Uprava je na vreme reagovala i upotpunila tim sa dva igrača, koji nam mnogo znače. Treniramo za sada u sali, jer nam poslovne obaveze ne dozvoljavaju da budemo na terenu tokom dnevnih termina.

Prvi deo prvenstva je bio pozitivno iznenađenje za čitavu ekipu. Iz svih lokalnih duela izašli su kao pobednici.

-Pokazali smo da igramo najlepši fudbal u gradu. Očekivanja su da poboljšamo rezultat u drugom delu sezone. U svaku utakmicu ulazimo da se nadigravamo sa protivnikom i idemo na gol više. To se primećuje po našim rezultatima.

Prvu prvenstvenu utakmicu „Sloboda“ igra protiv „Jedinstva“ iz Banatskog Karađorđeva, dok prvu pripremnu utakmicu igraju u subotu protiv nakovačkog „Poleta”.