Fudbaleri “Kozare” iz BVS počeli pripreme za Srpsku ligu Vojvodina

 

 

Pripreme na stadionu FK Kozara su zvanično počele 1.jula. Igrači koji su imali manju minutažu u prvenstvu su prethodne tri nedelje trenirali tri puta nedeljno, a zapažen je dobar odziv. Igrači, koji su izneli teret prvensta dobili su par slobodnih nedelja.

Ovi šampioni Vojvođanske fudbalske lige Istok, do sada su godinama držali drugu poziciju u tom rangu, ali su, kako je naveo trener Slobodan  Mitrović svojim radom i timskim zalaganjem postali novi član Srpske lige Vojvodine:

-Ovo je za nas izuzetna nagrada za sav trud za ovu generaciju koja je zaslužila sve ovo vreme, koja  redovno trenira. Igrači izuzetno profesionalno obavljaju svoje obaveze, redovno treniraju, ja sam zadovoljan sa dosadašnjim pripremama. Ovo je posle nekih 35 do 40 godina da “Kozara” ponovo zauzima mesto, u ovom rangu takmičenja. Ekipe sa kojima smo mi u rangu su uglavnom profesionalne ekipe, koje se bave samo fudbalom. Naša ekipa je sastavljena od radnika, školaraca, studenata. Mi ćemo sve uraditi da u toj ekipi  igramo zapaženu ulogu, a cilj nam je opstanak u toj ligi.  Za sada smo zakazali sedam prijateljskih utakmica, kako bi  ustanovili svoju spremnost.

 

Prelazni rok je još uvek u toku, Mitrović napominje da su već pojačali svoje redove igračima iz okolnih mesta, iz Novih Kozaraca, Mokrina, iz Mola.

Kapiten tima, Milan Bunić u fudbalu je, kako kaže od svoje sedme godine, a dres tima Kozare nosi već dvadeset godina i planira da tu ostane do kraja svog sportskog veka. Bunićeva uloga u timu je da spreči protivnički napad, ali i čuvanje protivničkih ofanzivnih veznih igrača i osvajanje poseda lopte. Kako kaže, Srpska liga Vojvodina  je bio cilj, koji su ostvarili dobrom igrom:

-Celu svoju karijeru sam ovde proveo. Ovde se družimo, mi smo na prvom mestu prijatelji, pa onda smo i deo tima. Nas izdvaja od drugih timova  baš taj organizovaniji rad mlađih kategorija. Svi ovi momci su baš odavde, sa svega par onih koji dolaze kao ispomoć. Postoji ta dobra saradnja. Drago mi je što smo uspeli da uđemo u viši rang.

 

Fudbalski kluib „Kozara“ iz BVS je osnovan 1949.godine, pre više od  pola veka, tačnije sedamdesetih godina prošloga veka, ovaj klub je bio član Treće lige u ondašnjoj Jugoslaviji. Sada su, nakon dugogodišnjeg držanja druge pozicije u Vojvođanskoj fudbalskoj ligi, ušli u Srpsku ligu Vojvodina.

Inače, Srpska liga Vojvodina u sezoni 2019/20 je jedna od četiri Srpske lige u fudbalu, koje su treći stepen fudbalskih takmičenja u Srbiji. Odlukom Odbora za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije, Srpska liga Vojvodine od 2018/19. je proširena i broj timova je povećan sa 16 na 18. Viši stepen takmičenja je Prva liga Srbije