Fudbal i odbojka u centru sportskog vikenda

U četvrtom kolu Vojvođanske lige Istok „Kozara“ će sutra dočekati „Mladost“ iz Omoljice. Prednost domaćeg terena biće i na strani ŽAK-a, koji će u nedelju ugostiti „Begej“ iz Žitišta. Nakovački „Polet“ putuje sutra u Banatsko Karađorđevo, na duel sa „Jedinstvom“, dok će fudbaleri novokozaračke „Slobode“ biti gosti „Sloge“ iz Plandišta.

Lokalni klubovi koji nastupaju u Područnoj ligi Zrenjanin ovog vikenda igraće u gostima. Bašaidska „Vojvodina“ putuje sutra u Lukićevo, gde ih dočekuje „Mladost“, dok će ruskoselska „Crvena zvezda“ u nedelju odmeriti snage sa „Vojvodinom“ iz Novog Miloševa.

U drugom kolu Međuopštinske lige Kikinda – Žitište na domaćem terenu igraće samo iđoški „Borac“, koji će u nedelju ugostiti „2. oktobar“ iz Kumana. Poslednjeg dana vikenda mokrinski „Delija“ gostovaće „Terekvešu“ iz Hetina, a „Napredak“ iz Banatske Topole „Proleteru“ iz Međe. Svi najavljeni mečevi počinju u 16 sati i 30 minuta.

Vikend pred nama obeležiće i dva velika odbojkaška događaja. U hali SC „Jezero“ sutra će, u organizaciji Odbojkaškog kluba invalida „Feniks“, biti održan osmi Međunarodni turnir u sedećoj odbojci. Svečano otvaranje zakazano je za devet sati i 30 minuta, a prvi meč počinje u 10 sati.

Na Gradskom trgu biće održan „Streetvolleyball“ turnir, s ciljem da se afirmiše odbojka i da se što više dece uključi u ovaj sport. Turnir kroz Vojvodinu počinje u devet sati.