Francuski džudo stručnjak u radnoj poseti „Gromovnicima“

Loik Korval pre četiri godine osvojio je zlatno odličje na šampionatu Evrope, a godinu dana kasnije i srebro na Olimpijskim igrama starog kontinenta. Ovaj vrhunski džudo majstor sada je saradnik i srpske reprezentacije.

 

-Tri godine sam bio na jednoj od prve tri pozicije u džudou u Evropi. Karijeru sam završio pre godinu dana. Borio sam se za selekciju Francuske. Sada sam stručni trener kadetske i seniorske reprezentacije Srbije.

Korval boravi u Kikindi kao gost Džudo kluba „Partizan“. Ono što je video do sada kada su mladi sportisti u pitanju veoma ga je impresioniralo.

-Danas sam imao trening sa decom uzrasta od 11 do 14 godina. Iznenađen sam njihovim pokretima. Znaju kako da se kreću i kako da naprave dobre pokrete. Zato pokušavam da sa njima stvorim određene kombinacije. Vidi se da su do sada vredno trenirali, a ja sam tu da im pokažem kako se određeni pokreti izvode pravilno. Mislim da su deca ovde zaista sjajna.

  

Predsednik Skupštine Džudo saveza Vojvodine Svetislav Vukmirica istakao je da Korval u Srbiji zahvaljujući samom Savezu i Olimpijskom komitetu Srbije. Nije slučajnost što je posle Beograda gost prvo posetio Kikindu.
-Cilj svega ovog je da francuski stručnjak provede izvesno vreme u Srbiji i radi po klubovima u unutrašnjosti. Prvo je bio u Beogradu, sada je krenuo da trenira po Vojvodini. Prva destinacija u pokrajini je Kikinda, što nije slučajno, jer smo mi pravi džudo centar. Ova tri dana provešće sa takmičarima, a biće i naš gost u sredu kada bude održano državno školsko prvenstvo Srbije. Želja je da nakon njegovog boravka svi budemo zadovoljni, da naša deca budu kvalitetnija i to pokažu na tatamiju.

 

Iako vredno rade tokom cele godine, ovaj trening je za „Gromovnike“ bio u svakom smislu poseban. Za mlade kikindske džudiste poseta i instrukcije evropskog šampiona dragoceno su iskustvo.