Fotografija priča

Prva samostalna izložba fotografija Kikinđanina Vjećeslava Berara okupila je sinoć u galeriji Terra zaljubljenike u ovaj vid umetnosti. Na jednome mestu su se našli i modeli, umetnici, ali i kritičari, pa je rad ovog mladog fotografa bio sagledan iz više uglova. Žena kao tema bila je motiv i muza za umetnički izraz Vjećeslavu Beraru, koji je tu vrstu stimulansa pretočio u fotografiju.

 

Pokret i izraz, obris i senka, sami su po sebi bili kolorit koji navodi posmatrača da u svojoj glavi analizira i projektuje dok ne smesti lik u delo:

-Prva samostalna izložba,  obično se dugo planira, ali se desi gotovo uvek na prečac. Osim fotografije i muzika je često bila predmet mog  interesovanja ali ipak je  najbolje  sebe dokazati samo u jednom pravcu i tu dati svoj maksimum.

Biti inspiracija, kakva je bila fotografu i mlada Kikinđanka Nataša Stanković,  zahtevnom objektivu umetnika nekima je problem, a nekima predstavlja gru.

Izložbu fotografija, Vjećeslava Berara će Kikinđani imati priliku da pogledaju do 1.juna, do kada će se postavka nalaziti u galeriji Terra.