FK “ŽAK”obavio prozivku, novi trener Dragan Vukajlović

Nakon zimske pauze, na teren su se danas vratili i fudbaleri ŽAK-a.

ŽAK je krajem novembra prošle godine ostao bez trenera Slobodana Živkova, a trenerska pozicija poverena je Draganu Vukajloviću iz Novog Bečeja.

Cilj je opstanak u Vojvođanskoj ligi Istok.

Sa dva pojačanja i novim trenerom, fudbaleri ŽAKa izašli su jutros na teren nakon zimske pauze. Tim će na terenu ubuduće voditi Dragan Vukajlović koji je prethodno vodio klubove iz Novog Bečeja, Starog Bvečeja, Novog Miloševa. Sa dugogodišnjim iskustvom, pokušaće da izbori opstanak u Vojvođanskoj ligi Istok.

Pre svega bih iskazao zahvalnost upravi ŽAK-a što mi je ukazala poverenje u ovom odgovornom poslu jer se ekipa ŽAKa nalazi na da kažemo nezavidnom položaju na tabeli gde ih očekuje grčevita borba za opstanak. Sigurno da u ovom delu polusezone gde ispada sigurno 6 ili 7 ekipa biti grčevite borbe do zadnje utakmice. Potruduću se da svojim iskustvom i znanjem pokušam pre svega sa igračima izborim opstanak, iskren je Dragan Vukajlović, trener FK „Žak“.

Sprotski klubovi u prošloj godini imaju izuzetne gubitke, pre svega materijalne, igranje bez publike je ŽAK ostavio bez dodatnog prihoda, tu su i infrastrukturni gubici jer nije bilo ulaganja ali je ŽAK dodatno pogođen jer je ostao bez vođe, bez čoveka, kada je krajem novembra prošle godine preminuo trener kluba Slobodan Živkov.

Zajedno smo igrali, družili se, žao mi ga je kao rođenog brata. Ovo je još jedna velika obaveza i mene i igrača da ostanemo u ligi da bi se odužili jednom velikom čoveku kao što je bio Živkov, kaže Vukajlović.

U Žak su za sada stigla dva pojačanja dok se za dolazak još dvojice pregovara. Za sada su tu Ivan Knežević iz Poleta i Nikola Mesaroški koji je prešao iz Jedinstva iz Novog Bečeja.

Ovo mi je prvi trenung, tek upoznajem tim, videću kako šta funckioniše, nadam se da ćemo obezbediti opstanak i proslaviti jubilej kluba na leto kako dolikuje, kaže Nikola Mesaroški novi igrač FK „ŽAK“.

Sezona počinje 6.marta. ŽAK se nada da će u ovoj godini realizovati projekat izgradnje pomoćnog stadiona i uklanjanje zida, a već je sve spremno za zamenu crepa na tribinama. Klub se priprema za proslavu velikoj jubileja u avgustu.