Firma “Šole” organizuje obuku za varioce i bravare

Edukativni centar za obuku u profesionalnim i radnim veštinama iz Novog Sada i firma “Šole” obučiće nezaposlene za posao varioca i bravara. Varioce su među najtraženijim zanimanjima i nema ih dovoljno.
-U razgovoru sa predstavnicima kompanije “Šole” i uz naše iskustvo obuku mogu da pohađaju svi koji imaju ili nemaju završenu osnovnu školu. Iz iskustva su to osobe muškog pola. Ukoliko polaznici uspešno završe obuku i ispune kriterijume poslodavca mogu i da se zaposle – istakao je Đurađ Milanković, direktor Edukativnog centra.

Kompanija “Šole” konstantno ima potrebu za bravarima i variocima koji bi radili u proizvodnom pogonu.                -Mi već u ovom trenutku možemo da zaposlimo 30 do 40 ljudi koji imaju bar malo znanja. Poslato je 980 poziva za obuku uz pomoć Filijale nacionalne službe za zapošljavanje. Sutra šaljemo pozive i nezaposlenima u Novom Miloševu i Bočaru. Svi zainteresovani mogu da se jave Edukativnom centru, firmi “Šole” i Filijali NSZ – dodao je Branko Šoklovački, vlasnik firme “Šole”.
Obuka će trajati šest nedelja i obuhvatiće praktičan i teorijski deo.
-Svi koji budu prošli obuku određeni period će odraditi u firmi “Šole” pod uslovima koje imaju i ostali radnici. Bavimo se proizvodnjom konetjnera i kompletna proizvodnja je izvozno orijentisana. U ovom poslu smo već 11 godina i da imamo radnike mogli bismo da radimo u tri smene, a sada imamo jednu – rekao je Školovački.
Firma “Šole” preuzela je na sebe putne troškove za sve koji nisu iz Kikinde. Edukativni centar obezbeđuje HTZ opremu i osiguranje za vreme obuke.


Ovaj centar osnovala je Vlada Vojvodine 2011. godine. Godišnje imaju više od 40 obuka u kojima učestvovalo oko 2.000 ljudi. Do saradnje sa kompanijom “Šole” došlo je na inicijativu vlasnika firme Branka Šoklovačkog i pokrajinskog sekretara za privredu i turizam Ivana Đokovića.
-Sve osobe koje se obučavaju su na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje, a obuke su besplatne. Oni koji ne žive u Novom Sadu, a obučavaju se u centru imaju obezbeđen smeštaj – istakao je Milanović.
Organizuju se obuke iz engleskog i nemačkog jezika, informatičke pismenosti ugostiteljstva i turizma, obuke za bravare, varioce, armirače, stolare, tesare, molere.