Firma Mecafor donirala Bolnici opremu vrednu 120.000 dinara

Firma Mecafor Odeljenju za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Opšte bolnice u Kikindi donirala je opremu koja će poboljšati fizikalnu terapiju pacijenata.

-Nauka i tehnologija napredaju svakog dana, naročito u oblasti medicine. Kao zdravstvenoj ustanovi važno nam je da, koliko možemo, budemo u koraku sa savremenim trendovima, ali za to je neophodan novac. Bolnica sredstava nema, ali uvek se nađu ljudi i firme koje prepoznaju naše potrebe i doniraju nam opremu. Zahvaljujemo svima koji nam donacijama pomažu u radu – istakao je dr Mirko Stoisavljević, direktor Opšte bolnice.

Kompanija Mecafor je društveno odgovorna firma i pomaže sredinama u kojima posluje, istakao je direktor Nebojša Nedeljković:

-Zadovoljstvo nam je što smo pomogli obnovu opreme za kinezi terapiju. I u budućnosti ćemo biti uključeni u dešavanja u Gradu Kikindi.

Pogon firme Mecafor u Kikindi je otvoren pre godinu dana, a direktor Nedeljković izneo nam je svoje utiske:

-Zadovoljni smo poslovanjem.Kada je firma otvorena imali smo 50, a sada zapošljavamo 80 radnika. Razvijamo se u dobrom smeru, a tako ćemo nastaviti i u narednom periodu.

Načelnica Odeljenje za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju dr Persa Simić rekla je da je postojeći aparat za elektrostimulaciju proizveden 1984. godine, a osim novog aparata donirane su strunjače, palice za aerobik, tegovi , razni jastuci, pilates lopte:

-Oprema za kinezi terapiju bila je dotrajala i stara. Aparat za elektrostimulaciju umnogome će nam pomoći u lečenju obolelih, radno sposbnih i sportista da što pre ozdrave. Dnevno pregledamo do 50 pacijenata, a na uslugama elektro i kinezi terapije i do 150 pacijenata.

Na Dečijem odeljnju obeležen je i 20. novembar Svetski dan deteta. Kolektiv Bolnice sopstvenim sredstvima kupio je poklone i voće za svu decu na bolničkom lečenju. Dr Stoisavljević napomenuo je da zdravstvena zaštita dece u kikindskoj Bolnici veoma dobra. Na odeljenju radi stručni kadar koji ima neophodnu opremu. U Bolnici je petoro bolesnih mališana koji su se obradovali poklonima.