Firma “Calzedonia” zainteresovana da otvori pogon u Kikindi

Da su strani investitori zainteresovani za ulaganje u naš grad govori činjenica da su u prethodnom periodu dve strane kompanije “Mecafor” i “Zoppas” otvorile fabrike u Kikindi. Predstavnici lokalne samouprave intezivno rade na dovođenju novih kompanija u kojima će Kikinđani naći zaposlenje, a među njima je i italijanska Kompanija “Calzedonia”.

-Predstavnici “Calzedonie” saglasni su da Kikinda ima kapacitete, da u našem gradu postoje dobri uslovi da otvore pogon. U narednom periodu neophodno je istražiti tržište i ova kompanija od sledeće nedelje počinje intezivno da radi na tome. Ne možemo da garantujemo koliko će biti zainteresovanih za rad u ovoj fabrici i to je nešto što građanke treba da dokažu. Pozivam sve sugrađanke da dođu na prezentaciju ove fabrike narednog četvrtka u Narodnom pozorištu – istakao je Pavle Markov, gradonačlenik.

Adriano Zoni, direktor firme “Gordon “ iz Subotice koja je deo “Calzedonia Group”zahvalio je predstavnicima Kikinde na dobroj saradnji.

-Želja nam je da povećamo proizvodne kapacitete. U Kikindi ćemo obaviti istraživanje kako bi saznali da li mogu da budu ispunjeni svi naši uslovi – rekao je Adriano Zoni.

Predstavljanje Kompanije biće održano 30. marta u 17 sati u Narodnom pozorištu,a pozvane su sve sugrađanke bez obzira na obrazovni profil, stepen stručne spreme i radno iskustvo.

Kompanija “Calzedonia Group” proizvodi donji veš, čarape i kupaće kostime,a ima 35.000 zaposlenih u svetu. U Srbiji imaju pogone u Subotici i Somboru u kojima je oko 3.000 radnika.