“Fenix” iz Ruskog Sela najbolja ekipa turnira u malom fudbalu

U finalu turnira u malom fudbalu “Kikinda 2018” koji je okupio 15 ekipa našle su se ekipa “Fenix” iz Ruskog Sela i “Mira Graf” iz Kikinde. U uzbudljivoj utakmici koju je u dvorištu Gimnazije “Dušan Vasiljev” pratilo više od 1.000 gledalaca pobedu su izvojevali Ruskoselci rezultatom 4:2. Kapiten pobedničke ekipe Petar Cvijanović proglašen je i za najboljeg igrača turnira .

Imali smo loš start, ali kako je vreme odmicalo bili smo sve bolji i uspeli smo da osvojimo prvo mesto. Nagrada za najboljeg igrača mi je prva koju sam dobio u dosadašnjoj karijeri. Svi timovi bili su odlični i već sada mogu da najavim da dolazimo i sledeće godine da branimo titulu – rekao je Cvijanović.

Pehar za najboljeg strelca osvojio je Nemanja Vrbački sa postignutih 11 golova iz ekipe “Internacional”, dok je za golmana turnira proglašen Dejan Martinov iz istoimene ekipe.

Organizator turnira je Grad Kikinda, a veliku pomoć pružio je i Sportski savez, kao i mnogobrojni donatori.

 

 

 

 

-U protekle dve nedelje ljubitelji fudbala imali su priliku da uživaju u pravom spektaklu koji su igrači malog fudbala priredili u Kikindi. Publika je uživala, a lokalna samouprava bila je tu da podrži kompletnu organizaciju. Na terenu je pokazana fer plej igra – dodao je Miodrag Bulajić, član Gradskog veća.

Deo nagrade od 250.000 dinara koju je osvojila pobednička ekipa doniran je za lečenje petogodišnje Kaline Radnović. Drugoplasirani tim “Mira Graf” osvojio je 70.000, a trećeplasirani “Internacional” 30.000 dinara.