„Feniksovci“ se plasirali na Prvenstvo Srbije

Naporan pripremni period za kikindske karatiste je gotov i takmičenja su startovala proteklog vikenda.

Već na početku „Feniksovce“ je čekao težak zadatak, budući da je prva provera bila na pokrajinskom prvenstvu i jedan internacionalni turnir. Pripreme su trajale nekoliko meseci, uz kratke pauze.

-Vrednim radom, uz njihovu volju, želju i upornost uspeli smo prvi put u seniorskoj konkurenciji imamo i muški i ženski tim. Ranijih godina smo se bazirali na pojedinačne discipline u borbama i u katama. Ovog puta je to drugačije i rezultat nije izostao. Uspeli smo da uzmemo dve medalje na seniorskom prvenstvu, kaže trener Tanja Sili.

-Na turniru „Trofej Stare Pazove“ takmičila sam se u pojedinačno i ekipno. U katama su sa mnom bile i Katarina Blažić i Andrea Inđić. Borbom smo stigle do srebrne medalje. U kategoriji -54 kilograma imala sam tri pobede, a u četvrtoj je sudijskim glasanjem pobedila protivnica, pa sam osvojila treće mesto, ističe Jovana Rudan, a Suzana Boćan dodaje:

 

-U Staroj Pazovi radila sam ekipno sa Majom Tešanović i Marijanom Boćan. Bila je velika konkurencija i ovo nam je prvo takmičenje u seniorskoj konkurenciji. Zadovoljne smo ostvarenim rezultatom, jer je bilo veoma teško. Imala sam tremu, jer su od nas svi bili stariji i iskusniji.

Najveći izazov u sezoni biće Prvenstvo Srbije, ali ozbiljno se pristupa svakom turniru. Za nekoliko dana formu će testirati mlađi takmičari.

-Sledećeg vikenda je Prvenstvo Banata za poletarce, pionire i nade. Zatim sledi Prvenstvo Vojvodine za isti uzrast, a potom i državno prvenstvo. Nastavićemo sa radom kako bi dostigli što veći plasman, zaključuje Sili.

Karate klub „Feniks“ počeo je i sa upisom novih članova. Svi zainteresovani mogu doći u „Partizan“ utorkom i četvrtkom od 19 sati i subotom od 14 časova.