Ekonomski razvoj grada prioritet, istakao gradonačelnik Pavle Markov

Nakon akcija u gradu vezanih za očuvanje zdravlja sugrađana koje je pokretala, organizovala i uspešno realizovala lokalna samouprava, a koje su bile dominantne u protekla dva meseca, nijednog momenta nije zapostavljen ekonomski razvoj grada, istakao je prilikom posete fabrici „Tisa Automotiv“ gradonačelnik Pavle Markov.

Jedan od važnih projekata koji je grad Kikinda realizovao u prethodne dve godine je uspešna saradnja sa firmom „Automotive Srbija“. Uslovi rada, kao i poslovanje kikindske fabrike važno je za našu sredinu, a nakon dve godine saradnje mogu da istaknem da je sve ono o čemu smo govorili pre dve godine danas vidljivo svim sugrađanima. U okviru sporazuma potpisanim sa „Automotive Srbija“ obavezali smo se da obezbedimo do 300 radnika koji bi radili u Senti jer je već tada postojao plan da se fabrika otvori i u Kikindi – istakao je Pavle Markov, gradonačelnik.

On je pohvalio menadžment kompanije koji je ispoštovao sve dogovore sa lokalnom samoupravom.Radovan Ignjatov, rukovodilac razvojnog odeljenja i zamenik generalnog direktora napomenuo je da situacija nije bila laka tokom trajanja vanrednog stanja, ali da je saradnja sa kikindskim Štabom za vanredne situacije doprinela da se ona prevaziđe. Po instrukcijama koje je dao štab pokrenuta je proizvodnja u sva tri pogona u Kikindi, Senti i Bečeju, a zdravstvene mere koje su propisane se poštuju.

Predsednik Saveza samostalnog sindikata za grad Kikindu i opštine Čoku, Novu Crnju i Novi Kneževac Ilija Drljić dodao je da se tokom krize izazvane korona virusom pokazala odlična saradnja između grada Kikinde, poslovodstva i sindikata.